family

family

BALISTIK

Balistik atau kelajuan peluru merupakan tajuk sebuah filem yang diterbitkan secara usahasama Suhan Movies dan Asia Tropical Films, sebuah filem aksi yang diarahkan oleh Silver yang juga merupakan pengarah filem berbahasa cina yang terkenal AH BENG.

Balistik dibintangi oleh pelakon-pelakon besar di Malaysia seperti Rosyam Nor, Adi Putra, Rita Rudaini, Raikal Raihan, Jack Lim dan Gan Mei Yan.

Sebuah filem aksi yang mengisahkan  Saga (Rosyam Nor) seorang pembunuhan upahan dan juga suami kepada Salina (Rita Rudaini). Mereka dikurniakan seorang anak lelaki, Rykarl (Rykarl Iskandar). Kegiatan aktif Saga sebagai pembunuh mamaksa dia untuk berpisah dengan Salina. Namun, anaknya dibawa bersama.  Salina kembali muncul dalam hidup Rykarl dan Saga. Namun, pada ketika itu Salina telah berkahwin dengan Nizam (Ady Putra).


Upacara menandatangani usahasama filem  Balistik diantara Asia Tropical Filem dan Suhan Movies.
Railkal Raihan pelakon kanak-kanak yang mempunyai bakat besar.
Sila layari facebook Balistik untuk perkembangan selanjutnya tentang filem ini di https://www.facebook.com/Balistik045

No comments:

About

PENAFIAN

Penulisan dari Penulis Blog ini adalah lontaran pendapat/pandangan peribadi dan tidak sama sekali mewakili mana-mana individu, sama ada yang masih hidup atau pun sudah meninggal dunia. Sebarang penulisan yang bersifat serupa dengan penulisan yang lain adalah kebetulan.

Terima kasih