family

family

KAH..KAH..KAH..KAH..KAH...

Aduhh.........kelakarnya gambo ni ......masa ni tak silap aku....1st semester aku kat ITM...masa ni aku bergambar dengan Rozmi....dia belajo kat KPP...nak gi UK.....hahahahahaha


Ketawa lagi seround....kah kah kah kah kah

MINGGU YANG AMAT MELETIHKAN

Walaupun minggu ni kerja hanya bermula dari hari Rabu...sempena cuti Chinese New Year...tapi rasa minggu ni macam kerja satu minggu yang penuh....masih bertungkus lumus menyelesaikan hal2 utk TUKUL Outlet.....Alhamdulillah kita mendapat sekumpulan pekerja yang buat masa ni memuaskan hati .....

Gambar atas ni takda kena mengena dengan cerita diatas...


CIK PUAN FARIDA SUDAH ADA PEMBANTU DIDAPUR



Sejuk perut Cik Puan Faridah mengandungkan budak kecik si Farhaneez ni kekekekeke rajin ke dapur rupanya.......

Selebihnya main je lah tu....tapi kalau boleh sampai besar lah rajin tu yek......jangan time kecik ni rajin......

CUTI TAHUN BARU CINA

Suhaimy dan Hero Malaya ajak aku pi picnic kat Ulu Yam....

hemh nak gi ke tak nak gi nih.......


16 TAHUN YANG LEPAS

Pada 23 Januari 1993......setelah dua tahun berdating akhirnya mamat dan makcik ni disatukan dalam satu majlis yang sederhana...tapi meriah......wah itu merupakan 16 tahun yang lepas.....cepatnya masa berjalan..............sekarang ni diorang sudah pun dikurniakan 3 cahaya mata...Muhammad Alif Farhan, Siti Nurfarhana dan Siti Nurfarhaneez...... setelah hidup bersama selama 16 tahun...mereka ni dah tempuh berbagai2 susah senang hidup sebagai suami isteri.....dan rasanya jauh lagi perjalanan mereka ni......

ZAIDI & FARIDA

16 tahun yang lalu........

Doakan perkahwinan ini berkekalan sehingga ke akhir hayat kami.....

Untuk isteri dan anak2 tersayang, semuga kita mengecapi bahagia dunia dan akhirat....Ameeenn..



FINE TUNED ON TUKUL BUTIK LOGAM CONCEPT

Beberapa bulan lepas aku ada letak satu entry pasal TUKUL Outlet punya konsep....kali ni kita mintak salah seorang concept designer bagi fine tuned sikit itu konsep......amacam ada menarik ka?


Design asal (Gambar atas Perspective View..gambar bawah side view)



New proposed design

InsyaAllah kalau semuanya berjalan lancar, kerja2 renovation akan dimulakan selepas Chinese New Year ni....Ameeeeenn....




SIBUK

Agak sibuk....kebelakangan ni...dengan TUKUL sekarang dah ada 14 orang staff.....tengah bersiap sedia....our latest TUKUL BUTIK LOGAM.....akan memulakan kerja2 renovation.....dan macam2 lagi...insyaAllah lepas Chinese New Year ni......memang terasa letih mungkin faktor umur kot...tua dah aku ni......

Sempat lah Project Manager TUKUL, Farouk, ni snap gambar ....masa ni...lepas waktu lunch...semuanya kekenyangan.....Bro...aku sailang gambar ni dari FB kau...

TIDOR DAH

Kesian aku tengok Farhana ni....layan tengok tv sampai tertidor dengan gaya yang.....macam nih....kat atas sofa..



SELAMAT HARI JADI SITI NURFARHANEEZ

18hb Januari.....tarikh lahir untuk anak bongsu aku SITI NURFARHANEEZ.....sekarang dah berumur 2 tahun......


BILA MAMAK ROTI DATANG

Kelam kabut 2 budak kecik ni bila mamak roti tunggu depan rumah.....

MAXIS BROADBAND AND DEMAM

Frust malam tadi nak online tiba2 tak leh masuk......maka call lah customer service MAXIS Broadband....alamak kena potong rupanya....lupa bayor...nasib baik aku tak marah2 kat Makcik Maxis tu.....besok after ofis dgn segera aku....membayor....


Malam ni (Jumaat) patutnya aku ada hal ngan Suhaimy, tapi cancelled last minute...so rehat je kat rumah...badan pun tak berapa sihat...masih demam...tapi rasa nak jumpa sorang kawan ni ajak lah lepak sat kat NZ tapi...at the same time kepala cenoneng....maka balik lah aku lepas kena secawan nescafe....

Aduh pening nya kepala ...badan pun sakit2.......

KEMATIAN

Dua hari tak meng "update" blog ni....demam pun ye..pastu...ada kematian....nenek kepada Puan Farida yang entry terdahulu aku cerita dia sakit tu dah pun pulang ke rahmatullah..sakit tua...semalam pada pukul 2 petang di Hospital Ampang....

Dalam demam2 ni aku gi lah jugak ke hospital....semuga rohnya di cucuri rahmat..Ameeennnnn

HEY.......

Farhana ni umurnya 4 tahun nak masuk 5tahun....tapi ada beberapa perkataan masih belum betul lagi sebutannya...pelat.....

Malam tadi Cik Puan Farida cuba lah ngajor dia mengeja...menggunakan buku kindergaten yang ada tu....bila di suruh sebut A......sebutan yg disebut Farhana 'Hey'.......


BACK TO OLD PLACE

Bila dah ramai staff maka....berpindah lah balik aku ke tempat duduk lama aku ....dari bulan April  hinggalah December tahun lepas aku memerap di warehouse jer......maka nak kena berkemas balik lah aku...meja ni kejap je kemasnya...bersepahnya pun kejap gak...abih tu camana...aku tengok pompuan nye meja cantik je susun atur tu....


Oleh kerana keserabaian meja ni maka....effect tak bercolour lah kan...nampak lah cam meja orang zaman 50-an......

ORANG BARU DI TUKUL

Ada 5 pekerja baru melaporkan diri di TUKUL hari ni.......

1) TAN YEW NGEE - SALES CONSULTANT
2) FAROUK MOHD SALLEH - PROJECT MANAGER - RETAIL UNIT
3) MOHD SHAHID BAKAR - PURCHASING EXECUTIVE
4) MOHAMMAD HAFIEZ SHARKAWI - WAREHOUSE ASSISTANT
5) NURUL IZWATI ABDUL AZIZ - RETAIL ADMINISTRATION EXECUTIVE

Selamat datang ke TUKUL....Semuga berjaya...

YANG MENARIK DI KARNIVAL INNOVASI GIAT MARA

Antara perkara yang menarik perhatian aku semasa di Karnival Innovasi Giat Mara

Honda Cup ni di saluti dengan kain guni ....

Cantik motor ni nampak klasik...

Yamaha Igoo dah jadi macamni rupanya

Scooter beroda tiga

KARNIVAL INNOVASI GIAT MARA, DI PEKAN PAHANG

Pekan, Pahang.....TUKUL kesana atas jemputan dari Ide Mobile Sdn Bhd, merupakan syarikat yang berkerjasama dengan MECD ...diorang buat mobile motorbike workshop yang di kenali sebagai RSQ...dan TUKUL adalah pembekal workshop tools utk Ide Mobile Sdn Bhd.

Karnivalni mengenengah kan....karya innovasi dari pelajar2 Giat Mara dari seluruh negara...dan TUKUL cuba untuk memberi peluang kepada mereka ini ...mungkin utk memasarkan produk2 yang bersesuaian dengan konsep TUKUL insyaAllah....

Sabtu.......Kita stay kat Shahzan Inn di Kuantan, pagi dalam pukul 7.30 pagi baru bertolak ke Pekan...



Gambar atas tu Suhaimy n Jack (Tokey Besar Ide Mobile Sdn Bhd)...yg bawah muka ngantuk tu aku n Jack...tengah breakfast...sebelum bertolak ke Pekan...


Sebelum bertolak ke Pekan Posing dulu depan Hotel....perasan tak tiba2 aku tukar baju hitam pulak hahahaha baju puteh aku tu terkena sambal lah pulak nasib baik ada baju spare....


Sampai kat tapak karnival posing-posing dulu...dengan staff2 Ide Mobile...

Karnival ni di rasmikan oleh Timbalan Menteri Pembangunan Usahawan dan Koperasi Encik Saifuddin Abdullah. Gambar tak banyak lah pulak camera bateri kong pulak hish...hish...hish...


JUMAAT....TRAVEL PI PEKAN, PAHANG

Besok dalam kul 11.oo pagi aku, Suhaimy akan ke Pekan, Pahang....ada majlis nak kena hadir nanti adalah update nya ye dengan gambar2nya sekali......

ADA YANG SUKARELA NAK URUT

Sambung cerita sakit tengkuk tak leh toleh2 ni kan....maka balik lah awal kerumah...hemh tak awal mana pun pukul 4.30 petang sampai rumah......dan seperti biasa tak leh rehat2 pun habis aku dipanjat oleh dua anak dara aku ni...seronok bebeno tengok aku balik awal.....Farhana dengan sukarela..menawarkan diri..."nak kakak ugut..ke..kakak pandai ugut..."  hehehe ...aku kata.."ok lah"....hem alahai kenit sangat tangan tu ...


SAKIT TENGKOK....

Apahal lah tengkok aku ni sakit gila tak boleh nak toleh kiri kanan...dah macam robot pulak aku rasa ni.....adoi.....ingat nak balik rumah lah.....nak berehat.....

TELEKUNG

Semalam wife pada Suhaimy hantar telekung utk budak2 ni....cuba tengok gambar bawah seronok dia diorang dok men "try" telekung.....




GAYA HARI PERTAMA ....

Ini lah gaya anak dara aku Siti NurFarhana ...1st day nak ke sekolah tadika...

Besar dah anak2 aku .........

KUEH TART KAK LIA

Kak Lia.....salah sorang kawan blogger....terer wohhh buat kueh tart...ni pun Cik Puan Manis yang bagi tau kat aku tu hari.....haaa maka...Cik Puan Farida aku ni peminat kueh tart berkata....bulan tak raya Kak Lia tak buat ke kueh raya.......maka Kak Lia kata ikut mood....kalau ada mood dia buat....langsung Kak Lia sms , Zek (cuma Kak Lia je panggil aku Zek tau...) kueh tart dah siap esok jumpa kat TESCO Ampang....haaaa......jumpa lah aku ngan Kak Lia........

Haaa Kak Lia.....dah setengah balang dah kita belasah kueh tart ni.....sodap.......mengikut citarasa kita ni......hehehehe

Lupa bawak camera lak masa lepak kat Kluang station tu...tapi Kak Lia ada snap gambor...


LAMAN SANTAI KE ???

Malam minggu aku takda apa nak buat tapi rasa macam nak melepak....cousin aku Asan ...cakap kat depan Istana Budaya tu selalu ada konsert free...sambil boleh melepak makan2, minum2 kat situ....ok lah sambil duduk2 kat situ ada lak nyanyi2...nari2.....dalam sejam je aku dok melepak kat situ.....


Geng Rambut Kerinting.....alahai Cik Puan Farida snap gambar tak clear lah....budak kecik dua orang tu dok bergambo ngan Nadia AF6.....dia pun ada performed malam tu.....


AKU SUKA GAMBAR NI

Gambar ni di ambil oleh seorang brader...yang nama nya bro BOJENG..photographer masa Potluck Redmummy tu ari....nampak cam natural jer ....ikut pandangan aku lah kan...hehehehe..terima kasih bro..wa amik dari blog lu nih......

Memang garang lah muka dua beranak ni..............

FARHAN DAH TINGKATAN SATU DAH

Tahun 2009...anak lelaki aku dah masuk ke sekolah menengah dah.....Form 1....besar dah dia..ni hari dia dia ada orientation day...kat sekolah...

Budak sekarang kena pakai neck tie ke sekolah.....zaman aku dulu pengawas je lah kan..sekolah rendah dulu dia pakai neck tie jugak...tapi jenis tie yang main cangkuk je kat colar baju tuh..naik menengah kena ikat sendiri so..nasib baik apak dia pernah pakai neck tie zaman kerja dulu...

So malam tadi aku memberi kursus kat dia cara2 mengikat tie ....hemh hensem gak anak bujang aku hih....hehehehe


AKTIVITI PERTAMA DI HARI PERTAMA DITAHUN 2009

Hari ni cuti umum maka ada ajakan dari Cik Puan Farida utk breakfast di luar....faberet place dia Nasi Lemak Kampung Pandan....Menu nya biasa lah kan....Nasi Lemak dan Lontong.........



Lepas makan...budak-budak ni sibuk nak pi playground kat situ...kena layan lah jap...

Heheheh muka mak dan apak yang boring tunggu anak puas main dulu kat playground tuh....
 

SEHATI BERDANSA




Untuk memilih Farhana sila taip DANSA FARHANA ke 012345...............

About

PENAFIAN

Penulisan dari Penulis Blog ini adalah lontaran pendapat/pandangan peribadi dan tidak sama sekali mewakili mana-mana individu, sama ada yang masih hidup atau pun sudah meninggal dunia. Sebarang penulisan yang bersifat serupa dengan penulisan yang lain adalah kebetulan.

Terima kasih