family

family

SUATU CERITA YANG DIUBAH SITUASINYA DARI KEADAAN SEBENAR

Sebuah syarikat kecil yang tidak berapa terkenal tapi mempunyai cita-cita yang tinggi telah berjaya mencipta satu konsep perniagaan yang lain dari yang lain. Berkat usaha serta buah fikiran dari beberapa rakan kongsi dan kakitangan maka jadi lah perniagaan tersebut hampir terkenal di seluruh negara. Tapi sesuatu telah berlaku perniagaan itu makin menjunam tetapi konsep dan nama perniagaan itu masih menjadi bualan. Sekumpulan bijak pandai katanya cuba ingin menaikkan perniagaan itu dengan cara sendiri. Di ubah segala galanya sehingga hilang identiti sebenar perniagaan itu. Katanya dengan konsep yang terbaru. Akhirnya mereka itu sendiri terkeliru dengan apa yang diimpikan.

*cerita melalut ini tiba-tiba terliintas semasa dalam perjalanan pulang dari Kuantan ke Kuala Lumpur diatas bas ekspress Transnasional.
Sent from my BlackBerry® smartphone

1 comment:

Anonymous said...

bro, itu satu pelayaran dlm hidup,jgn
semat sangat dlm lubuk ati sangat bisa bro. di luar tu bnyk blh cari, hanya daya tak daya je yg penting kekuatan semangat. bro, i hope u ok bro.

About

PENAFIAN

Penulisan dari Penulis Blog ini adalah lontaran pendapat/pandangan peribadi dan tidak sama sekali mewakili mana-mana individu, sama ada yang masih hidup atau pun sudah meninggal dunia. Sebarang penulisan yang bersifat serupa dengan penulisan yang lain adalah kebetulan.

Terima kasih