family

family

VIVA HOME SHOPPING MALL

Hujung minggu yang sebenarnya, tak tau mana nak kemana......teringat aku satu shopping mall yang dulu namanya Plaza UE3 betul-betul letaknya di Jalan Loke Yew, berhadapan dengan Flat Taman Miharja.  Sekarang namanya Viva Home Shopping Mall.

15 tahun dulu sebelum aku pindah ke TmnMelawati ni aku tinggal di Taman Miharja.  Memang dah biasa la aku disitu.  Tapi shopping Mall tu dah hebat....dah jadi shopping mall yang menjual segala peralatan rumah dari hardware, keperluan dapur sehinggalah ke perabut.  Tak sempat nak ambik gambar semua tapi aku suka ke situ.

Kebanyakkan barangan disini adalah barangan keperluan rumah...baju-baju, handbag ke, kasut ke tak da rasanya.

Food Court....boleh la menarik diorang design kopitiam punya konsep.

Tengah2 walk way dia banyak push cart stall...

Tak lupa juga ada satu family yang tak beli barang tapi sibuk dok bergambar saja....



2 comments:

lily lotus said...

pernah dgr tmpt ni tak pernah smpi. beza dgn ikea eh?

Zaidi said...

uihh lily....ikea product dia saja di situ...sini ada mcm2 kedai...

About

PENAFIAN

Penulisan dari Penulis Blog ini adalah lontaran pendapat/pandangan peribadi dan tidak sama sekali mewakili mana-mana individu, sama ada yang masih hidup atau pun sudah meninggal dunia. Sebarang penulisan yang bersifat serupa dengan penulisan yang lain adalah kebetulan.

Terima kasih