family

family

SELAMAT BERPUASA.....

"KEPADA SEMUA RAKAN-RAKAN BLOGGER DI ALAM CYBER, SELAMAT MENYAMBUT BULAN RAMADHAN YANG MULIA, SEMOGA AMALAN KITA DIBERKATI ALLAH S.W.T "

DARI SAYA,

ZAIDI ZAINAL

www.30jalanf3.blogspot.com


AZILA DATANG KL

Azila n Husband..Helmi datang KL, sempat lah aku berjumpa mereka berdua....walaupun letih badan balik dari Stadium Putra and jalan yang jam kat KL ni, maklum lah malam Sabtu...semua yuppies nak berparti...sian orang tak berparti pun sangkut dalam jam..


Aku gi amik mereka berdua kat Heritage Hotel...and kita gi dinner...dinner simple jer...mak aiii dia bawak hadiah lah pulak utk anak2 aku, susah2 jer...aku pun dapat gak hehehe tu hari dia gi Melaka so aku kirim dia cenchalok...peh...makan sahur layan lah nanti nih....(lupa la pulak nak ngambik gambo cenchalok tu)

Btw....time kasih lah Azi and Helmi....insyaAllah nx time bila kita turun JB kita gi makan2 lagi ya..

UNIFORM

Staff aku dah beruniform dah......baru lah nampak class sikit...kekekekeke


SELASA.....DI HOSPITAL SELAYANG.

Pagi ni aku di Hospital Selayang....bawak bapak aku gi check up....last 2 years bapa aku ada problem dengan usus...hampir2 nak kena kanser...so doktor dah buang usus yg ada ketumbuhan tu and diorang tebuk lubang kat perut...so buang air besar melalui situ lah...kena pakai beg lah dia sekarang....Bapa aku ex army...so banyak lah advantage dia dapat bila gi hospital gomen ni....
Sampai aje kat hospital ni.....dalam kul 9.00pagi punya penuh kereta sampai dah takda parking, atas divider pun org parking, aku perasan lately ni ramai orang dah pegi hospital gomen ni, mungkin service dah ok and zaman2 ekonomi kiok ni baik lah gi sini.

Sampai kat klinik dalamnya tu lagi lah ramai...aku dg selamba jer gi snap2 gambar nih....

Lama juga lah menunggu dalam pukul 11.00 pagi baru lah nurse panggil bapak aku...ni kira cepat lah selalu pukul 1.00 tghari kadang2 baru panggil...tapi bapa aku ni cepat ke lambat ke dia selamba jer takda halnya cool...je dia yg dalam gambo atas pakai kopiah putih tu lah my papa....hehehehehe dah 64 tahun dah umur dia.

Chet................Dalam aku sibuk2 nak buat entry ni ada ja yg ngacau nih.....siap suruh aku snap sebab kunun2 tengah posing maut la tu........



TUESDAY......260808...PERMATANG PAUH ELECTION...AKU OFF DAY...BAWAK BAPA AKU CHECK-UP

Aku cuti hari ni....bawak bapa aku ke Hospital Selayang...dia nyer routine check-up....kalau habis cepat aku gi lah opis kot....hehehehe...sendiri jadi boss suka hati je kan nak gi kerja ke, cuti ke tapi sendiri mau ingat lah kan.............

Pastu ....Permatang Pauh pun sure kecoh ni hari.......kita lihat sapa yang menang................




PEN TUKUL

Our 1st premium item..............

TEKIRO TOOLS NOW IN KOTA BHARU, KELANTAN

Product kita TEKIRO tools sekarang sudah berada di Kota Bharu, Kelantan.

Wakil penjual kita dari Kelantan....


AHAD...240808...GIANT....OLYMPIC CLOSING HEMH

Hari ni agak...terkejar kejar lah aku kesana sini...parents aku nak datang...Selasa ni bapa aku nak buat dianya routine check-up kat Hospital Selayang...dia dah lama kat sini di rumah adik aku di Klang tu ...so aku kena lah membeli sedikit sebanyak barang dapur yg dah kering tu...mana lagi ...kat Giant je lah..kali ni Giant Gombak aku gi....pastu malam ni dah closing OLYMPIC BEIJING 2008 kan...rasa cam kejap je....

Aku bawak Farhana sorang je ....Farhaneez...pun dah pandai nak ikut tu..so aku snap dulu gambo dia berdua...Farhan seperti biasa ada tuition.

Dalam masa menunggu cashier tu, sempat lah aku snap gambor si Farhana atas troley tu....haaa..amoi tiga orang tu kekekeke sebenarnya diorang dok promote shampoo....aku memang suka melayan hehehe tengok dia boleh jual tak product dia tuh....last2 aku suruh diorang posing ngan Farhana.

Lepas Giant aku berkejar le pulak ke Galaxy Ampang....collect official uniform staff2 aku....chewaaah..pasni bergaya lah diorang ni...aku buat dua kaler..putih dan biru...


Sebab kepenatan mengikut aku kesana-sini.....haaa keletihan lah terus si Farhana...apa lagi...landing time.....tidor terus....

Ada satu lagi kerja kena buat ni hari ....Jumpa Erman TUKUL designer.



PENYOKONG2 TUKUL

Terima kasih kawan2 yang sudi mem"promote" TUKUL ni yek......


  • 1st pic - Hamdi-Thanks bro...pi holiday kat Paris siap pakai TUKUL
  • 2nd pic - Puan Manis (Newcastle, Australia) Thanks mem...
  • 3rd pic - Azila n Husband.....Duta TUKUL bagi wilayah Johor Baharu..Terima Kasih
  • 4th pic - Puan Roselainy dari Seremban Terima kasih....

SABTU....DINNER AT SECRET RECIPE LA PULAK.

Tengahari lagi Puan Faridah dah telepon kata hari ni dia nak cuti masak...ajak dinner kat luar...peh..Secret Recipe la tu.....hemh ada satu outlet dah buka kat Tmn Melawati nih......


Suasana semasa meng"order" makanan


Makanan yang di order


Makan time ...kalau mak mentua lalu makan ni sure tak sedar....


SABTU.....LUNCH DI IKEA?

Aku n Suhaimy lunch di IKEA...IKEA???? Selalu orang beli barang, dah jadi tempat lunch lah pulak. Teringin makan meatball kat situ.....meat ball makan ngan jem....hehehehe makanan Swedish...punya lah ramai orang kat situ. Ramainya org luar je kat situ....Singaporean, Indonesian and Philipino....

Seperti biasa....aku lepas makan...masuk lah satu bilik ni...bilik asap....hemh aku ni kira perokok tegarlah...entah bila nak berhenti...Suhaimy dah berjaya berhenti tiga tahun dah.....



So Suhaimy pi setele hal dia dulu tunggu aku settle dengan hal asap aku ni pulak.

1ST GUY COME FOR INTERVIEW

Susah juga sebenarnya nak dapat staff yg ada kualiti sekarang ni...especially..for sales...but at least dapat lah sorang chinese guy ni.....most probably will heading our Sales Team....

Interview handled by Suhaimy and Azhar.

1993........2008......15 TAHUN YANG LEPAS....

Dua gambar kat bawah ni jarak masanya 15 tahun......rasa macam baru jer.........masa muda dulu rambut kekekekekekekeke.....tapi bila dah tua rambut pun kekekekekekeke.


1993 2008

PELUANG PEKERJAAN DI TUKUL


Segala pertanyaan tentang hal ini sila hubungi Puan Shireen di 03-78850057 atau 012-2181712

TUKUL


COMING SOON......TUKUL SETIAWANGSA

TERIMA KASIH PADA PEMBERI2 AWARD YG BAIK HATI

Haha....apa ke hal mamat bawah ni posing2 nih....sebenornya aku jarang dressing camni last aku kerja pakai camni tahun 2003.....kehkehkeh...rasa semacam jer...Sebenarnya aku and partner2 kununnya nak buat new corporate imagela...tapi takdalah smart semacam kalau boleh rugged tapi smart gitu...kununnya lah.......



Tak disangka2 aku terima dua award dari kawan2 blog aku.....terima kasih bebanyak lah yek hemh nak kena bagi balik ni kat blogger lain nih...jap nanti aku susunkan pada sapa yang aku nak bagi.....

Yang ni Cik Puan Manis bagi......terima kasih ya mem....lepas aku baca blog dia lah aku pun start memblog sebenarnya.



Yang ni pulak kawan baru aku belum pernah jumpa lagi dia, tapi rajin lah juga dia singgah kat blog aku nih Terima Kasih ya The Orangelily....satu hari kita kena jumpa lah yek...

Kepada yang memberi award ni terima kasih banyak2....ianya memberi saya semangat untuk terus memblog...sama2 berkongsi pengalaman...


ROSYAM......DUTA TUKUL? (2)

Yes....insyaallah Rosyam akan jadi Ambassador for TUKUL.............. Petang tadi aku n Suhaimy ada meeting sikit dgn Rosyam and ada lah beberapa perkara nak kena settle, fee untuk dia......adoi......hemh tengah cari idea ni macamana lah konsepnya nanti tu............................


Discussion di ofis Rosyam.

Dalam sibuk2 discuss tu sempat la aku curi2 snap gambar.



ROSYAM......DUTA TUKUL?

Kalau takda masalah mungkin jadilah kot....kita tunggu dan lihat......harap2 jadi la kan.

Tadi petang Pelakon Lelaki Terbaik FFM21 ni ada datang kat ofis....sebenarmya dia ni kita nya personal friend and Suhaimy's best friend. Adalah kita bincang2 sikit pasal Duta TUKUL ni.


Suhaimy n Rosyam....tunjuk jgn tak tunjuk Sham

Aku n Rosyam....ish ish pejam mata lah pulak tu

Hehehe bila lagi kan nak bergambar dengan ROSYAM NOR selalu jumpa lepak minum teh je takdo la berposing-posing camni.

FARHANA DAPAT PINGGAN BARU

Bukan main suka lagi s Farhana bila dapat pinggan baru yang ada gambo Sesame Streets tu....macam berselera je dia makan....pinggan tu ada jiran aku satu couple warga emas yg sangat suka melayan anak2 aku nih dah macam cucu dia sendiri...segala macam lah di bawa bagi kat anak2 aku ni...terima kasih Tuan Hj Zainal dan isteri.......


Tau jer orang nak ambik gambar trus je posing konon2 tu.



KENDURI.....MAKAN......

Cousin aku Asan hari ni buat kenduri....kenduri arwah utk parents dia...and utk menyambut puasa....seperti biasa aku antara def2 kehormat yang dijemput.


Ha....macam nak menyambut menantu la pulak gayanya....or macam jadi menantu pun ada kekekeke

Muka boring seorang abang dgn adiknya...

Aku ngan pengantin nih




Lauk pauk di majlis kenduri



NYANYIAN SUMBANG FARHANA........


Bapak n anak TUKUL




haaaaaa.......tetap pelat

HARI YANG SIMPLE JE NI HARI

Hari ni Sabtu takda apa2 yang menarik berlaku, biasa2 aje...pagi2 sampai ofis ada discussion sikit dgn partner2 aku Azhar n Suhaimy. Adalah beberapa perkara yg nak kena buat.....banyak perkara sebenarnya...nampak mcm nak expand lain macam jer bisnes TUKUL ni insyaallah kalau dikurniakan rezeki...

Balik awal tengahari pukul 1.30 tghari dah balik....perut lapar gila...pagi tak breakfast so tghari dah kebuloq la pulak...tapi takda idea nak makan tengahari ni.


Haaaa makan ni aja lah


Kekekekeke Suhaimy bayor lunch kali nih


Aku minum F&N grape lama dah tak minum air nih.



Makan Fries dulu burger lum siap lagi....



DAPUR DAH JADI WORKSTATION AKU

Aku ada cerita dulu pasal aku suka lepak dapur dgn laptop ni kan....teruslah jadi workstation aku macam best je kat situ kipas dia laju n nak makan ke minum ke senang segera je......



Rumah aku ni kecit jer....tu pasal aku byk pakai warna putih.....


About

PENAFIAN

Penulisan dari Penulis Blog ini adalah lontaran pendapat/pandangan peribadi dan tidak sama sekali mewakili mana-mana individu, sama ada yang masih hidup atau pun sudah meninggal dunia. Sebarang penulisan yang bersifat serupa dengan penulisan yang lain adalah kebetulan.

Terima kasih