family

family

KAWAN BAGI HADIAH....TERIMA KASIH KAWAN....

Aku memang peminat seluar jeans...kebanyakkan masa nekerja atau bila keluar mesti aku pakai jeans...tak kira samada atas urusan rasmi atau bersantai....maka pandai-pandai lah aku mix and match kan.  Aku memang suka jeans yang pelik sikit style dan cutting yang lain dari biasa....

Minggu lepas sorang kawan aku pi bercuti keluar negara...dan dia beli kan aku sehelai jeans yg pada pandangan aku amat lah menarik dan lain dari yang lain....

 Sekali tengok memang macam biasa je jeans ni ....

Aku suka kat pocket button ni....warna kuning fluorescent lagi

Menarik kan........

Benang untuk pocket dia pun warna kuning menyala......

Yang paling aku suka kainnya ada corak disebelah dalam.....

So bila kita lipat sikit kaki seluar tu adalah corak kuning di bawah tu....
Aku suka...aku suka........

Untuk kawan aku tu terima kasih aku suka sangat dengan seluar ni....kalau pi lagi nak lagi boleh.....terima kasih ....sekali lagi.....kau memang tau taste aku......


SUDAH SIAP-SIAP KEMAS..TUKUL WANGSA WALK




Takda cerita sangat tapi kita boleh lihat perkembangan TUKUL Wangsa Walk ni dari hari pertama sampai lah ke hari ini kan.........

MANUSIA KECIL NI BELAJAR SOLAT

Suka tengok dua manusia kecil ni pakai telekung solat dengan Tok Mak diorang....comel je...


Sent from my BlackBerry® smartphone

LAGI PERTUKARAN RUPA TUKUL WANGSA WALK

Kerja-kerja penukaran imej TUKUL Wangsa Walk sudah 90% siap...lepas ni stock take....dan ada beberapa penambahan produk baru disitu.....

Tengok sudah kemas ini TUKUL kan.......bercahaya-cahaya....

 TUKUL Kids Corner ni pun dah penuh balik dengan barang permainan...........

HARI BEREHAT

Aku off hari ni dari kerja, half day aja aku ...demam pulak ...aku berehat seharian dari pukul 2 petang sampai la malam...bawak ke pagi la ni...semalam aku kena hujan mungkin laa kena demam ni..


Sent from my BlackBerry® smartphone

TUKUL....PELAN-PELAN KITA UBAH RUPA

Mula-mula kita tengok area TUKUL Kids ni........


Dan ada juga kita buat tempat untuk stock clearance.....
Yang lain-lain nanti update lagi di lain kali ye.....

www.blogger.com...BERMASALAH RUPANYA....

Ramai  marah...ramai nak tukar ke Wordpress....ramai nak ada domain sendiri...bila www.blogger.com tak boleh berfungsi.........

LUNCH KU DIBELANJA OLEH PUAN AMY SWEETDARLING


Pukul satu...mendapat message dari twitter.......

Memang aku lapar bebenau...sebab pagi tadi aku skip breakfast......so memang macam nak marah je.......
Masa dia message aku tu aku sibuk buat backup system aku tu yang macam tak berapa perasan dengan message tu...aku ajak dia pi lunch dekat jer...bawah opis dia...depan TUKUL, Hailam Kopitiam....

Disebabkan lapar bebenau aku makan Nasi Puteh dengan sambal udang petai hailam.....boleh la cuma kurang pedas.....tapi sedap......

Amy Sweetdarling....makan nih...setelah mendapat recommendation dari waiter kat situ...

Dan hari ni Amy belanja....wah...next time aku belanja la ...dekat je kita jerit pun boleh dengar.......



MAKANAN YANG SIHAT KATANYA...

Sebenarnya aku ni tak berapa tahu sangat makanan sihat atau orang kata "healthy food" ni...cara aku mengawal makanan seharian hanya dengan mengurangkan makanan yang berlemak sahaja...dan kurangkan nasi yang lain-lain aku belasah aja...Kebelakangan ni aku dah tersuka pulak makanan bersup-sup macam orang puteh ni...mushroom soup dan salad bersama sos thousand island.

Kalau sapa-sapa yang biasa lepak kat Wangsa Walk...mesti pernah terserempak dengan kedai ni...




Kat sini segala jenis sup ada dijual dan yang paling aku suka...sup in the bread.....atau orang kita kata sup dalam roti....betul memang sup tu di letakkan dalam mangkik yang dibentuk macam mangkuk....katanya konsep bisnes ni datang dari German......

Kan betul tak mangkuk tu buat dari roti menarikkan..supnya pun sodap.....

Cara makannya...kita potong je mangkuk roti tu sikit-sikit, perlahan-lahan sup dalam tu akan melimpah dalam pinggan tu...wah...aku sendiri tengok gambar ni rasa lapar balik dah.

Sambil makan roti dengan sup tu....boleh lah berulamkan salad ni boleh tahan la cuma aku tak tahan masam sangat sos nya tu......

Selamat mencuba........

LAPAR......

Kenapa hari ni aku lapar sangat or atau sebab aku nya lunch / minum petang hanya sepinggan char kuey tiaw sahaja bersama dengan segelas Nescafe ais......masih di TUKUL aku ni japgi kul 10 baru balik......
Sent from my BlackBerry® smartphone

GATAL TANGAN LAGI......



Ubah lagi...tak da kerja asyik la mengubah....sebenarnya aku dah kumpul banyak blog skin ni...


Tapi biasa lah bila diubah..banyak lah kerja nak kena dibuat, nak kena disusun-susun balik segala widget ni......




Mamat yang dok ngintai tu masih ada.....

RAHSIA.....

Banyak hal tak dicatit dalam belog ini...cuma cerita yang menggembirakan sahaja...tak mahu segala kesusahan dan keperitan menjadi tatapan umum...maka perkara yang paling mudah dan simple boleh mengurangkan semua rasa resah risau adalah SENYUM...SENYUM...SENYUm.....
Sent from my BlackBerry® smartphone

PESTA MAKANAN DI HOSPITAL SELAYANG?

Hari ni adalah hari appointment ayah aku di Hospital Selayang......seperti biasa....keadaan ramai orang berebut-rebut nak parking....

Ada yang luar biasa di Hospital selayang hari ni....ada Pesta Makanan.....nasi lemak pun ada jual...gomen kan suruh kita kurangkan nasi lemak kan.......

Penuh orang kat kawasan lobby luar klinik pakar ni...

Kueh mueh pun ada ni haaa

Parent aku pun ambil kesempatan membeli belah hahahaha....

Nasi dagang .....hehehehe sedap gak....

Tapi kan...pelik lah pulak pesta makanan ni buat kat hospital...patut buat lah pesta buku ke...pesta ubat-ubatan ke kan....hemhhh ok lah kot mungkin ni yang orang cakap pikir diluar kotak (Think outside the box)



SEDAPNYA..........

Tak sempat lunch terus minum petang makan char kuey tiaw ...sedap jugak...not bad..nak try?...kedai makan ni betul-betul depan TUKUL Wangsa Walk...


Sent from my BlackBerry® smartphone

PELBAGAI GAYA SITI NURFARHANEEZ




Dah pandai posing dia kan......

KERJA KERJA PENYUSUNAN SEMULA SUDAH SELESAI

Setelah beberapa hari berlumus tungkus membuat penyusunan akhirnya selesai jugak...

Sekarang agak sibuk dengan hal pengiraan stock la pulak...


Sent from my BlackBerry® smartphone

About

PENAFIAN

Penulisan dari Penulis Blog ini adalah lontaran pendapat/pandangan peribadi dan tidak sama sekali mewakili mana-mana individu, sama ada yang masih hidup atau pun sudah meninggal dunia. Sebarang penulisan yang bersifat serupa dengan penulisan yang lain adalah kebetulan.

Terima kasih