family

family

PENGLIPUR LARA DAN PENGUBAT HATI DUKA

Dikala hati rasa resah gelisah...memikirkan masalah kerja, hutang atau apa-apa lah......mesti kita mengharap seseorang yang akan menghiburkan hati....yang mana telatah atau keletahnya akan membuat kita tersenyum .....
Jika aku di TUKUL....manusia ni selalunya akan menghiburkan hati......sapa lagi kalau bukan Mr Tempe Da Great.....mamat ni jenis seorang yang ceria...senyum 24 jam...kira hormat orang tua jugak lah dia ni...

Cuba lihat aksi "terlampau" dia ni......

Tapi kalau dirumah....ada dua manusia kecil..yang sentiasa menggamatkan suasana rumah tak kira siang atau pun malam...tak lain tak bukan....Farhana dan Farhaneez....



Takyah nak cerita kan pasal manusia kecil dua orang ni....dari gambar tu boleh nampak dah...tengah kusut balik rumah nampak mereka ni..terus senyum....senyum senyum lah selalu...senyum boleh meredakan stress..


PAGI JUMAAT....

Pagi Jumaat.....seperti biasa di kala suasana..retail.market.yang agak slow...dikala badan sakit sakit setelah berhempas pulas bermain badminton....(3...4...tahun tak main)...pada malam yang lepas...kebetulan kita anjurkan TUKUL Cup...yang mana di menangi oleh...En. Wan dan Encik asan....yang merupakan pemain yang dijemput..saja pun...tapi diorang pulak yang menang untuk game ni....chet...takpa..next week...REVENGE......

Haaa tu dia pemenang nya..Wan dan Asan...

Ok...back to work....pagi pagi lagi staff TUKUL Melawati...dah membuat kerja membungkus.....hahaha..macam bunyi kat kilang je kan.....


Repack....pack....letak tanda harga...and display at the display racking.....

SELEPAS 24 TAHUN

Betapa seronoknya aku selepas 24 tahun....baru berjumpa semula...geng geng Sekolah Teknik Kuantan...rasa balik semula..ke alam sekolah.  Kita membuat perjumpaan di Menara Celcom...Tingkat 6  cafe kat situ.....


Tu dia mereka mereka itu....Zaihan, Jay, Roslan and Azizi.


Seronok...berpot pet..pot pet........


Kusyuk dengar makcik-makcik tu bercerita........

DAH PANDAI POSING..PEACE PEACE GITU......

Farhana...sudah baik demamnya....back to her normal activities...selain dok bercakap tak henti henti..berlari...menari....menyakat adiknya...dan....macam 




Tengok tu..posing siap berpeace peace gitu....alahai besar dah anak ayah......

FARHANA MASIH DEMAM........

Kesian budak perempuan sorang ni....masih demam....tapi mulut dia tetap juga bercakap....dengan petahnya. Farhaneez...ok...cuma konon2 dia pun demam gak......

GAMBAR CURI.....

Aku suka betul menyakat..staff aku sorang ni....Mr. Tempe the Great......rajin dia ni...tapi sayang dia ni cuma part timer je..di TUKUL ni....

Nama pun gambar curi..maka..ada getaran disana sini la

DAH NYANYI NYANYI..DEMAM PULAK


Dah seronok seronok menyanyi tu hari demam pulak dia....sejak Sabtu lepas...kesian dia...yang bagusnya dia tak banyak kerenah...tapi mulut tetap pot pet pot pet.......

PAGI 20102010...DITUKUL MELAWATI

20 October 2010......ada orang buatkan tarikh ni special...sebab ada susunan nombor yang cantik..agaknya.  Aku tak berapa sangat pada nombor2 ni....birthday sendiri pun selalu terlepas...

Cashier counter yang akan kemas selama beberapa jam sahaja...selepas dikemaskan.

Bro baju biru yang tak habis habis lagi kerja mengecatnya itu....

Suasana hening....suasana hening?...di waktu pagi.......

Kepala paip...banyak woooo kat sini...mai la datang tengok...mai la....

LATEST PIC OF THESE...3 STOOGES

Seperti biasa....Farhana..tetap...ceria....

SANTAI DI AHAD MALAM

Malam minggu lepas tak tahu apa nak buat.....maka aku rileks..je..lepak...sebenarnya..letih penat semua ada....faktor usia kah...adoi.....so layan mereka2..ni ajelah...

Adakah sama jelingan itu....???

Seronok layan kuey tiaw goreng....

Layan...basking kat The Curve.......

TAKDAK MODAL NAK BERCERITA

Bila dah semangat..nak memblog...tapi takda idea..nak gebang apa......maka..aku berposing aja lah dengan mamat baju biru yang dah bertahun mengecat........








DUA...HARI DAH DEMAM....

Dah dua hari demam...tapi hari ni yang paling tak tahan..lepas..staff dah masuk.pagi ni..aku pun terus sambung tido..kesan ubat demam...tu..makin sedap tido lah.........


Muka baru bangun tido..........

About

PENAFIAN

Penulisan dari Penulis Blog ini adalah lontaran pendapat/pandangan peribadi dan tidak sama sekali mewakili mana-mana individu, sama ada yang masih hidup atau pun sudah meninggal dunia. Sebarang penulisan yang bersifat serupa dengan penulisan yang lain adalah kebetulan.

Terima kasih