family

family

AKTIVITI DI KALA ADA KELAPANGAN DI TUKUL MELAWATI

Bulb tester kat TUKUL Melawati dah kaput...jadi ...apalagi merepair lah sapa yang biasa dengan hal letrik ni..aku agak fobia sikit dengan kerja kerja wiring ni...




Berlumus tungkus..membetulkan.....


Bersusah payah membersihkan..handphone....bersihkan.handphone???? salah satu aktiviti masa lapang...


TUKUL WANGSA WALK ........

Setelah beberapa bulan ni naru nak post gambar terbaru....TUKUL Wamgsa Walk.





FINAL YEAR IN KINDERGARTEN-SITI NURFARHANA.....

Sabtu yang lepas....Graduation Day..for Farhana...sekejapan sahaja..next year she will be at "real school".  Farhana seorang yang berperwatakkan ceria dan paling kuat bercakap.  Bagus kindergaten ni, Farhana menjadi seorang yang very high confident.  Tak tau lah bila di sekolah yang betul tu nanti tu macamana pulak.




Hemh tu siap pakai jubah..macam orang nak ambil degree je tu..


Dia jadi narrator untuk persembahan hari tu....


Ada macam gadis Korea ke dia.


Nampak confident je kan dia cakap tu..





Tarian Kipas Korea katanya....


Balik dari situ...dia nampak penat...singgah Secret Receipe...kita makan ice-cream.

KUSUT........

Tengah kusut ni....aku nak pi sini lah.....

MANY FACES...OF SITI NURFARHANEEZ....


Siti Nurfarhaneez ....tahun depan umurnya 4 tahun.....anak yang paling manja sekali dengan aku.....













SELESAI SUDAH...KERJA-KERJA PENGUBAHSUAIAN CASHIER COUNTER TUKUL MELAWATI



Kerja-kerja megubah cashier counter di TUKUL Melawati dah settle...semuanya...selesai...barang-barang yang berterabur semuanya dah disusun balik ke atas rack.....

Kesian mamat baju biru tu...berapa tahun dah dia tak siap-siap mengecat.....
Disebelah counter belakang ni ada plan sikit aku kira nak buat tempat  discussion untuk customer yang nak membeli cat....letak satu meja and kerusi disini...


Amacam....ok tak, kalau aku plan macam tu...saja..je...mana tau...bagus...kalau tak aku dirikan rack kat situ lagi letak barang je..

BUILDTECH EXHIBITION

Rumah terbuka....minggu ni takdak....jemputan...rumah terbuka.....tapi..aku pi sini..


Apa yang ada kat sini.....sebagai peniaga.barangan hardware..sini.lah tempat kita nak buat reference..tentang barangan dan supplier...maka itulah aktiviti aku...hari ni...besok...Farhana..ada..concert.kindergarten.nya.

WONDER WAFERS - NEW PRODUCT NOW AVAILABLE AT TUKUL


 RM3.60 EACH OR 3 FOR RM10.00

NOW AVAILABLE AT TUKUL


Wonder Wafers, an air deodorizer are so unique that they are patented. They are easier to use than sprays or liquid car deodorizers. Put one wafer under the seat and a fresh, light scent is evenly distributed throughout the vehicle. Many consumers are unhappy when their cars get too much or too little scent. You can avoid this by using Wonder Wafers.

OUR CAR FRAGRANCE LASTS LONGER
Keep your car smelling fresh. Wonder Wafers come in new car fragrances like Leather. These wafers can make your vehicle smells like it just came off the dealer's lot. By putting a Wonder Wafer under the seat, you can enjoy the smell of a clean vehicle for up to 2 weeks. Since we offer more than 10 air fragrances to choose from, you can change the smell of your vehicle as often as you like.

OUR INDOOR DEODORIZERS SMELL FRESH
Wonder Wafers are tough on odor control but smell great. If you like fruity, floral, tropical or natural scents, there is a fragrance just for you. We've also added some scents that are new. Car fragrances that are popular include Jasmine, Pina Colada and Pine. Whether you are using them as indoor deodorizers or in your vehicle, you will love the long-lasting smell of each wafer.
A TIME RELEASED AIR FRAGRANCES
Deodorizer sprays don't last more than a few hours; who wants the expense and hassle or constantly re-spraying? Wonder Wafers are a great value for an air deodorizer. There are no refills to purchase and they cost just pennies per wafer. And, they can be easier to use than candles or plug-in room deodorizer products. Once you put out a wafer you don't need to do anything on a daily basis.
HOME DEODORIZER ELIMINATES SMELLS
Keep your house smelling fresh with Wonder Wafers a room deodorizer. Try something other than scented oils or candles. Our unique air deodorizer is a small wafer that can be used anywhere indoors. It is ideal for:
• Kitchens
• Bedrooms
• Closets
• Bathrooms
• Laundry Rooms

POWERFUL ODOR CONTROL

A home deodorizer should not smell like an industrial cleaner. We've created some wonderful scents that are sure to be crowd pleasers. We've got floral fragrances like Mulberry and Jasmine that work great in bedrooms and living spaces. Our citrus fragrances like Fresh Lemon and Orange Citrus, bring a clean, fresh smell to kitchens. Fresh scents like April Showers and Fresh and Clean are ideal for bathrooms or laundry rooms. We've also added tropical and outdoor fragrances to the list as well.

 STRAWBERRY
Strawberry scent is a fresh smelling fragrance and the smell is very popular amongst us. Now you can obtain a fresh Wonder Wafers Strawberry smell in your car interior, living room, and anywhere you want. This air freshener works immediately upon application and is safe for any car interior and living room area. If you like the smell of strawberries than this air freshener is suitable for you. 

PINA COLADA
Wonder Wafers Pina Colada Air Freshener is a fresh smelling scent from a delightful blend of sweet pineapple juice, Malibu rum, and coconut cream. The fresh smelling fragrance is suitable for your automobile's interior or living room. Achieving a pina colada fragrance is easy. You can use our Wonder Wafers Pina Colada scent in any car interior or living room that you desire. If you like the smell of pina colada than this car air freshener is for you

 NU CAR
Want to recapture the new car smell? Now you can find the solution with our Nu Car® air freshener. Wonder Wafers Nu Car® is used by professional auto detailers and auto dealerships worldwide. Professionals understand the importance of the new car smell by providing their customers with a Nu Car® air freshener that lasts.
Nu Car®, an air freshener wafer is easy to use. Just place the Nu Car® wafer under your car seat and.....Done! You will capture the Nu Car® smell that will make each ride enjoyable. If you are looking for the new car smell, the Wonder Wafers Nu Car® smell is the right air freshener for you car
NEW LEATHER
Some individuals would prefer leather interior over cloth. People who have leather interior realize the leather smell soon goes away from the date of purchase of their new automobile. Not to worry! whether your car interior is new or used, capturing the leather smell is easy with Wonder Wafers.
Wonder Wafers New Leather is the best air freshener to restore the leather smell in your auto. Achieving the leather smell has never been easier, in fact, you will have that leather odor instantly upon application. Car fanatics nationwide seek out and use Wonder Wafers New Leather for that craving new car leather smell. If you crave the unique leather smell for your auto, than Wonder Wafers New Leather scent is the best air freshener for you
BABY POWDER
A delightful soft blend, fresh, and delicate scent that smells just like baby powder. Perfect scent for your kids bedroom, wardrobe and bathroom fresheners, or baby shower gifts
APRIL FRESH
All people love to have a fresh surrounding smell. However, individuals are sensitive to different scents. Wonder Wafers April Fresh Air Freshener provides a fresh scent that everyone will love. You can have that fresh scent upon every application with Wonder Wafers April Fresh. If you want to get rid of a bad odor or just want a fresh smelling scent than April Fresh is the suitable air freshener for you
  
FRESH LEMON
A very clean and special blend of lemon that is very appealing, cooling, and refreshing. A very mouth watering scent, smells just like fresh lemons and very refreshing scent for hot summer days. We may be one of the few that carries this remarkable scent. Perfect scent for your bedroom, living room, automobile and also bathroom

CLEAN CAR
Wonder Wafers Clean Car provides a clean and fresh smell for your automobile's interior. This Clean Car fragrance is easy to apply and works immediately upon application. Whether you have a bad odor or just want to regain that clean and fresh smell again, Wonder Wafers Clean Car scent will do the job

SELAMAT PENGANTIN BARU.....ACAP....

Raya..lepas staff TUKUL Melawati..Ashraff/Acap...melangsungkan..perkahwinan


Selamat Pengantin Baru...semuga..berkekalan

KENANGAN MENGUSIK JIWA

Hahahaha...alangkah terharunya aku, kawan kawan sekelas aku semasa alam persekolahan di Teknik Kuantan telah mengupload gambar yang dah berusia 25 tahun...ni.....

Agak agak boleh teka tak yang mana satu aku...tak berubah sangat pun rupa tu..cuma badan kudut je masa n.

CASHIER COUNTER TUKUL MELAWATI

Boring..dengan kedudukan..yang lama...nak...ubah ketempat yang baru.

Mencerai ceraikan...kaunter..dari tempat...asalnya...

Letakkan..dimana...kaunter..itu..rasanya...sesuai..dan berkenan dihati....
Tu..dah..siap..dah.........

PUTEHNYA....KULIT WANITA INI.......

Terjumpa..wanita ini seorang artis yang kulitnya...puteh........sesangat....Puan Shasha

Chet aku posing macam kayu..daa.....

TUKUL KID'S CORNER.....OR....PAPA'S CORNER....

Selain menjadi tempat budak-budak melepak sementara parents memilih rang....kadang-kadang dah jadi tempat makan....tempat untuk ciluk tidur...sementara customer takda...

Patutnya ni for kid's corner....hemh sekali sekala abah/apak si kids pun nak lepak situ.......

Kat situ kita sediakanlah colouring book...some soft toys...lego set....boleh la bebudak tu leka sikit tak ngacau mak apaknya nak bershopping....dan selalunya bebudak ni...taknak balik lah pulak....maka lama lah lagi mak apaknya pusing dalam kedai.....hehehehe strategy.....tu...



SAPA NAK BUAT KUNCI...SINI...ADA..BRO TUKANG BUAT KUNCI PENDUA...HAH...





Kakak-kakak....abang-abang....kalau..nak buat kunci pendua...boleh..mai TUKUL Melawati...TUKUL Wangsa Walk..lum ada...harga...ikut jenis kunci..

PERMULAAN DI PAGI ISNIN...PROSES PEMBESARAN BADAN


Nasi lemak..berlaukan telor goreng....paru....mak...aiiii.....


Haaaaaaa.....ni lah dia pemakannya....tengok lah badan.......(lagi satu kegunaan TUKUL Kid's Corner)

APAKAH...TEMPE..NAMANYA.....

Mamat.....dalam.gambar bawah ni...panggilan manjanya adalah Tempe.....kenapalah nama.tu yang kawan-kawan bagi nama tu...katanya..sejak dari sekolah nama tu.  Dia ni part time staff TUKUL Melawati...aku ambik bro ni kerja sebab dia ni ada style....pastu dok senyum je 24 jam....adik-adik manis diluar sana kalau nak berkenalan dengan bro ni....amat lah boleh....dia masih single..mingle.....haha Tempe...ko kena bayar aku fee sebab tolong promote kau.........


Amirul...ke...hapa..tah..nama betul ko..ni

OPEN HOUSE.....ADAKAH....

Adakah sesiapa yang buat open house......jemputlah aku......

SEMANGAT KU SUDAH KEMBALI


Setelah blog ni berehat ...yang mana cuma kadang-kadang je ber-update...timbul idea nak menukar rupa blog ni setelah 2 tahun....berseluar jeans...harapannya diharapkan selepas ni akan rajin lah aku mengupdate...blog...ni yang telah bertukar rupa.



Semuga berjaya.........

KOSMO JUMAAT 17 SEP 2010


Diruangan niaga suratkhabar KOSMO hari ni ada menyiarkan berita ni......malu lah pulak macam yeye....je reporter ni dok tulis artikel tu.....sebenarnya interview ni dah lama dulu disekitar March atau May lepas.....

Disebabkan I ni tak berapa hensem, maka partner i Suhaimy je yang dok....berposing untuk artikel tu......haaaaa.......Doakan semuanya ini menjadi kenyataan....


DAH NAK ABIS PUASA DAH KAN CEPAT NYA....MASA BERLALU


Pejam celik, pejam celik dah hujung Ramadhan dah kan....aku pun tak perasan hari-hari busy, biasalah mata ngantuk..kan


About

PENAFIAN

Penulisan dari Penulis Blog ini adalah lontaran pendapat/pandangan peribadi dan tidak sama sekali mewakili mana-mana individu, sama ada yang masih hidup atau pun sudah meninggal dunia. Sebarang penulisan yang bersifat serupa dengan penulisan yang lain adalah kebetulan.

Terima kasih