family

family

Check out the #CelcomBiz Promo for the Celcom BB Bold 9780 and BB Torch 9800 today!

Check out the #CelcomBiz Promo for the Celcom BB Bold 9780 and BB Torch 9800 today!

BERMULA DENGAN FACEBOOK...

Bermula dari Facebook...dapat lah semua manusia-manusia ini yang sudah bertahun tahun tak berjumpa akhirnya berjaya dikumpulkan oleh seorang wanita yang berhati waja....yang bernama Puan Noraini Abd Wahab.  Bersusah payah dia memaksa tokey Cafe di Balai Seni Lukis Negara tu membuka bisnesnya pada hari itu..(28 November 2010).supaya..manusia-manusia yang pernah belajar di sebuah sekolah yang bernama Sekolah Menengah Teknik Kuantan...kira-kira suku abad yang lalu......bertemu semula....

 Diantara pelajar-pelajar Sekolah Menengah Teknik Kuantan sessi 1985-86 yang hadir pada hari itu....

Syed Nasir, Sarina, Maya and NurZaihan@Coogie 

Sharim@Anjang. Amaruszatie(seorang penulis terkenal) dan Afendi... 

 
Seorang yang masih hensem(hensem ke????) dan Ahmad Sabri Salam....aku memang cari si Sabri ni dari zaman habis sekolah baru ini hari dapat berjumpa....dialah satu-satunya pelajar dari Sekolah Teknik Kuantan yang menyambung pelajaran ke USM....maka dia sebatang kara ketika itu...

Mohd Idrus bekas headboy..yang mana dia masih mengekalkan ciri-ciri ketua murid datang pakai kot....Mahasan dan Zaidi....ish Zaidi mana pulak ni... 

 Upacara makan-makan sebelum upacara mengingat cerita lama di mulakan.

Dari zaman sekolah hingga sekarang Shafaizee dapat mengekalkan imej seorang alim...Alhamdulillah.

Inilah dia sebahagian pelajar 4B1/5B1 85/86 Sekolah Menengah Teknik Kuantan

Suasana yang hampir tidak terkawal disebabkan cuba mengumpul seramai mana yang hadir di sessi photoshoot.

Sebagai bahan arkib..nama-nama dibawah ini disimpan untuk mengingati mereka yang pernah bersama-sama hidup bersama selama 2 tahun....di SEKOLAH MENENGAH TEKNIK KUANTAN SESSI 85-86

SENARAI NAMA SAHABAT-SAHABAT TI TAHUN 85-86
  1. Noraini Abd. Wahab (B1)        
  2. Idrus (B1)                               
  3. Ahmad Effendi (U)                  
  4. Suriati (B1)                              
  5. Jafri Rani (M2)                         
  6. Amaruszati (B1)                       
  7. Kamaruddin@Din Karang (B3)   
  8. Tun Teja @Rose  (B2)              
  9. Norhazizi Long (B1)                 
  10. Jalilah@Smart Jay (B1)          
  11. Roslan Ismail (B1)                  
  12. Mahasan (B1)                         
  13. Sabri Salam (U)                       
  14. Zaidi Zainal (B1)                      
  15. Sharim Mohd Johan (U)           
  16. Zuraidah Abdul Majid (B1)       
  17. Man Gajah@Azman (B3)          
  18. Hasliza@Leeza (B3)                
  19. Noor Zaihan (B1)                    
  20. Sarina (B1)                             
  21. Zanariah (U)                           
  22. Shafaizi Fee(B2)                     
  23. Radzuan Ali (M1)                                 
  24. Anuar Abd. Wahab(B1)          
  25. Rozmie (U)                             
  26. Syed Nasir (B3)                     
  27. Radzuan Abd. Rahim (P)       
  28. Normahaya Yahya (B2)         
  29. Nu Mohd Mamat (U)               
  30. Ungku Faris (U)                     
  31. Syed Mohd. Yusof @Buck       
  32. Benjo                                     
  33. Ramnah (B1)                        
  34. Khairul Fitri@debag (B1)       
  35. Fariza Masood
  36. Yusran (B1)                           
  37. Shahrol@Nick (U)                   
  38. Suhaimi (U)                             
  39. Rohaizan (B1)                        
  40. Muhd. Salmi                           
  41. Nublee @Ali Shamsul Bahar   
  42. Romzie @Kuda Pencen          
  43. Rushiden @Rick(fb)                
  44. Azhar Mustafa                       
  45. Jailani Johari                        
  46. Wan Mustafa                            
  47. Wadilis                                  
  48. Mohd. Dina                           
  49. Wan Shafie                         
  50. Nizam (B1)


KELAM KABUT DI PAGI SABTU....13 NOVEMBER 2010

Pagi ni..Cik Puan Faridah yang hantar aku ke tempat kerja...dia nak guna kereta. Tapi suasana di Melawati...macam kelam kabut, rupanya masing masing tengah berebut rebut menyiapkan diri untuk menyambut Hari Raya Aidli Adha...hari Rabu ni.

Tapi tak sempat aku...nak snap gambar pasar tani tu ramai benar orangnya..Cuma sempat ambik gambar disini....tempat breakfast aku tiap tiap pagi.....ramai orang hari ni.....




Sini tempat aku breakfast hampir hari hari.  Restoran Sri Intan.....boleh tahan jugak la makanannya...orang orang Melawati...or..otai Melawati suka makan kat sini.

The Malay Chronicles: Bloodlines (Extended Trailer)


Aku tunggu cerita ni....





MANTERA Trailer 01 - The Rising

Macam transfomer cerita ni...versi melayu

INAI DI JARI

Lihatlah kecerian muka dua budak perempuan kecil ni....bila memakai inai..........


Hehehehe pendek pendek je jari tu kan...

BELUM CUBA BELUM TAU..SUDAH CUBA HARI HARI MAU.......

Staff aku dok cakap kat aku pasal Nasi ayam penyet...di melawati ni...katanya sedap...sekali aku cuba..memang sedap...sambal belacannya itu amat lah.....sehingga menjilat jari......seperti biasa orang yang meng "intro"kan menda ni adalah MR TEMPE DE GREAT........

Murah je pun...satu set..RM5.00 je.....


NOSTALGIA DI SEKOLAH MENENGAH TEKNIK KUANTAN 85 - 86

Dua tahun 1985 dan 1986 adalah satu kenangan yang paling indah dalam hidup aku...ketika itu aku merupakan pelajar Sekolah Menengah Teknik Kuantan.  Aku rasa kenangan sekolah yang paling menarik adalah sewaktu kita belajar di tingkatan 4 dan 5.


HAPPY DEEPAVALI......

Selamat menyambut Hari Deepavali..kepada kaum India merayakan.....mana dia kawan-kawan aku yang berbangsa India ni....lama tak dengar khabar....aku seperti biasa ...kerja la jugak di hari cuti umum ini...dah nama pun kerja sendirikan.....suka hati la......kan....

Anak-anak dirumah pun macam tu lah jugak....aktiviti-aktiviti santai yang selalu dan paling disukai lah yang dibuat...

Bermula dengan Farhan........petang dia main bola di padang....malam pun dia main bola di Playstation...boleh..camtu.....

Dia memang tak suka atau malu sikit nak tunjuk muka dalam blog aku ni...

Tu dia si Farhaneez...satu hari ni dia belasah tengok DVD konsert year end kakak dia si Farhana...sampai hampir keseluruhan show dalam konsert tu dah di hafalnya ....dah pandai berposing...peace lagi...hemh...dah makin bulat la badan dia....

Farhana....macam dah tak sabar nak naik darjah 1....asyik lah bertanya....bila dia nak start naik standard 1...

And lastly.....me....faberet aktiviti...bila santai santai ni.....melengkau atas sofa didepan tv....boleh...sambil diapit oleh budak perempuan ni...

Cik Puan Farida....hemh....dia jarangkan dalam blog ni...nak kena bersiap-siap kalau nak ambil gambar dia....hemh katanya..tengah tak lawa...malas nak posing.....

JOM KITA CUBA CARI DUIT LEBIH MELALUI CHURPCHURP

Kita bukan Ahmad Albab.....dapat harta dalam gua...kita orang biasa, so kena kerja...kerja..kerja..baru dapat wang....so sekarang zaman internet broadband ni kita tak yah jaga kambing..kambing hilang masuk gua...pastu terpaksa berbual dengan jin dalam gua...jin pulak tiba tiba menjerit itu harta Ahmad Albab yang punya..kalau kita ada masalah jantung...mau pengsan keras kat situ.......

Haaa...kambing sudah lari kandang...bagi kita yang takda kepakaran menjaga kambing...kita boleh gunakan internet..untuk mendapatkan extra income....salah satu cara nya.....Churpchurp...bunyi macam nama gula gula je kan.....ChurpChurp adalah adik kepada Nuffnang...alaa...Nuffnang tu yang selalu nampak kat blog blog disana sini, ChurpChurp pulak bagi peluang kat pada pengguna Twitter, di mana kita akan dibayar untuk setiap tweet bagi kempen yang telah di assignedkan. Nampak macam senang la...tapi still lah kena buat kerja...yang nampak senang tu pasal kerja nya dari computer atau handphone je....nak tau lebih lanjut pasal churpchurp ni....cuba pi kat sini......
                                                           http://www.churpchurp.com/

Tapi sapa sapa yang masih meniaga kambing tu masih boleh terus...berniaga..sambil tu..kita cuba...churpchurp.ni ye......

DUA GADIS PINGITAN

Terima kasih Farini...Farini ni adalah tunang pada Dzul.....Dzul ni pulak adalah owner TUKUL Wangsa Walk Mall....dan Dzul ni dengan aku dah macam adik aku sendiri....dia pulak dah anggap aku macam abang dia.  Peh panjangnya mukadimah aku tentang mereka dua orang ni.....

Hujung minggu lepas Farini ada tugas di Cameron Highland....seperti biasa orang yang pergi ke Cameron Highland ni sure...akan bawa pulang buah tangan dari sana kan..paling-paling pun buah strawberry..yang merah menyala tu.  Selain dari strawberyy, sayur-sayuran segar....ada satu benda yang comel di belikan khas untuk dua orang perempuan kecil kat rumah ni....payung yang berbentuk buah strawberry...

Comel kan payung-payung ni.....

Hari ni siap berbaju kurung budak perempuan kecil dua orang ni...sebab nak bergaya dengan payung strawberry......

Dua gadis pingitan.......

Thanks Rini for the sourvenior ...mereka happy sangat .....


GAMBAR TV KU SUDAH TINGGAL 3 SUKU SAHAJA

Huhuhuhu....gambar tv aku kat rumah ni...dah tinggal 3 suku...je ....makin hari makin turun sedikit demi sedikit....adoiiii...maklum lah..ni TV LCD ni yang zaman purba punya...alah...yang awal2 dulu punya model....


Tengok tuh.....ada garisan tebal di atas tu....kadang-kadang aku sendiri secara automatik tertunduk-tunduk kononnya...nak senang tengok apa dibawah garisan tu...paling tak best...muka orang nampak separuh....

Nak kena cari tv baru ke?.........huhuhuhuhu

PENGLIPUR LARA DAN PENGUBAT HATI DUKA

Dikala hati rasa resah gelisah...memikirkan masalah kerja, hutang atau apa-apa lah......mesti kita mengharap seseorang yang akan menghiburkan hati....yang mana telatah atau keletahnya akan membuat kita tersenyum .....
Jika aku di TUKUL....manusia ni selalunya akan menghiburkan hati......sapa lagi kalau bukan Mr Tempe Da Great.....mamat ni jenis seorang yang ceria...senyum 24 jam...kira hormat orang tua jugak lah dia ni...

Cuba lihat aksi "terlampau" dia ni......

Tapi kalau dirumah....ada dua manusia kecil..yang sentiasa menggamatkan suasana rumah tak kira siang atau pun malam...tak lain tak bukan....Farhana dan Farhaneez....



Takyah nak cerita kan pasal manusia kecil dua orang ni....dari gambar tu boleh nampak dah...tengah kusut balik rumah nampak mereka ni..terus senyum....senyum senyum lah selalu...senyum boleh meredakan stress..


PAGI JUMAAT....

Pagi Jumaat.....seperti biasa di kala suasana..retail.market.yang agak slow...dikala badan sakit sakit setelah berhempas pulas bermain badminton....(3...4...tahun tak main)...pada malam yang lepas...kebetulan kita anjurkan TUKUL Cup...yang mana di menangi oleh...En. Wan dan Encik asan....yang merupakan pemain yang dijemput..saja pun...tapi diorang pulak yang menang untuk game ni....chet...takpa..next week...REVENGE......

Haaa tu dia pemenang nya..Wan dan Asan...

Ok...back to work....pagi pagi lagi staff TUKUL Melawati...dah membuat kerja membungkus.....hahaha..macam bunyi kat kilang je kan.....


Repack....pack....letak tanda harga...and display at the display racking.....

SELEPAS 24 TAHUN

Betapa seronoknya aku selepas 24 tahun....baru berjumpa semula...geng geng Sekolah Teknik Kuantan...rasa balik semula..ke alam sekolah.  Kita membuat perjumpaan di Menara Celcom...Tingkat 6  cafe kat situ.....


Tu dia mereka mereka itu....Zaihan, Jay, Roslan and Azizi.


Seronok...berpot pet..pot pet........


Kusyuk dengar makcik-makcik tu bercerita........

DAH PANDAI POSING..PEACE PEACE GITU......

Farhana...sudah baik demamnya....back to her normal activities...selain dok bercakap tak henti henti..berlari...menari....menyakat adiknya...dan....macam 




Tengok tu..posing siap berpeace peace gitu....alahai besar dah anak ayah......

FARHANA MASIH DEMAM........

Kesian budak perempuan sorang ni....masih demam....tapi mulut dia tetap juga bercakap....dengan petahnya. Farhaneez...ok...cuma konon2 dia pun demam gak......

GAMBAR CURI.....

Aku suka betul menyakat..staff aku sorang ni....Mr. Tempe the Great......rajin dia ni...tapi sayang dia ni cuma part timer je..di TUKUL ni....

Nama pun gambar curi..maka..ada getaran disana sini la

DAH NYANYI NYANYI..DEMAM PULAK


Dah seronok seronok menyanyi tu hari demam pulak dia....sejak Sabtu lepas...kesian dia...yang bagusnya dia tak banyak kerenah...tapi mulut tetap pot pet pot pet.......

PAGI 20102010...DITUKUL MELAWATI

20 October 2010......ada orang buatkan tarikh ni special...sebab ada susunan nombor yang cantik..agaknya.  Aku tak berapa sangat pada nombor2 ni....birthday sendiri pun selalu terlepas...

Cashier counter yang akan kemas selama beberapa jam sahaja...selepas dikemaskan.

Bro baju biru yang tak habis habis lagi kerja mengecatnya itu....

Suasana hening....suasana hening?...di waktu pagi.......

Kepala paip...banyak woooo kat sini...mai la datang tengok...mai la....

LATEST PIC OF THESE...3 STOOGES

Seperti biasa....Farhana..tetap...ceria....

SANTAI DI AHAD MALAM

Malam minggu lepas tak tahu apa nak buat.....maka aku rileks..je..lepak...sebenarnya..letih penat semua ada....faktor usia kah...adoi.....so layan mereka2..ni ajelah...

Adakah sama jelingan itu....???

Seronok layan kuey tiaw goreng....

Layan...basking kat The Curve.......

TAKDAK MODAL NAK BERCERITA

Bila dah semangat..nak memblog...tapi takda idea..nak gebang apa......maka..aku berposing aja lah dengan mamat baju biru yang dah bertahun mengecat........








About

PENAFIAN

Penulisan dari Penulis Blog ini adalah lontaran pendapat/pandangan peribadi dan tidak sama sekali mewakili mana-mana individu, sama ada yang masih hidup atau pun sudah meninggal dunia. Sebarang penulisan yang bersifat serupa dengan penulisan yang lain adalah kebetulan.

Terima kasih