family

family

2009......>>>>2010 SUDAH MARI........

Beberapa hari ni..je yang tinggal untuk tahun 2009 ni....dua tiga hari lagi 2010.....adakah tahun 2009 ni tercapai sudah segala perancangan yang telah di rancang semasa awal tahun dulu. Untuk aku sebagai seorang individu masih lagi belum tercapai masih struggle.....tapi banyak perkara baik yang berlaku, Alhamdulillah.......masih mencari yang terbaik.......sebagai seorang usahawan...ada lah peningkatan dari tahun 2008.....sebagai suami dan bapa....alhamdulillah semakin baik juga dari tahun yang lepas....anak-anak makin membesar makin cerdik....makin comel (mengikut pandangan mata aku lah)....isteri makin sayang.....sebagai seorang anak.....Alhamdulillah, ibu bapa aku dalam keadaan sihat sekarang......dan...sebagai seorang kawan....kawan-kawan yang rapat makin rapat...makin mesra...makin saling faham memahami....walaupun ada yang kawan makan kawan....tapi semua tu boleh di elakkan.....sebagai rakyat Malaysia.....sebenarnya aku makin confused dengan negara Malaysia ni......malas nak cerita lebih.....sebagai umat Islam.....masih belum complete lagi rasanya....masih banyak kurang.............

FARHANA DAH BOSAN ...TAK SABAR NAK KESEKOLAH


Anak perempuan aku yang mulut paling becok tu dah mula bising2....bila nak habis cuti sekolah ni rasa macam lama sangat lah ayah.....nanti kakak lupa lah ayah apa yang cikgu ajar......bila nak mula sekolah ni ayah.....huh...lemas wooo....tiap2 hari tanya soalan ni...pastu sepanjang hari dia akan tanya soalan ni.....




APA DAH JADI NIHHHHHHH?????

APA PASAL BLOG AKU NI JADI PUTEH SEPUTIH SALJU NI......MANA KAH DIA KAIN SELUAR JEANS AKU TU...........

KALENDAR 2010


Ada dua design Wall kalendar dari TUKUL untuk tahun 2010.....ada sesiapa yang berminat???


BALIK MUAR....HIWAY SESAK

Sabtu lepas aku balik ke Muar....ada kenduri kahwin....hiway sesak...nak sampai R & R Seremban pun dekat 2 jam.......adoi.....

Gambar ni aku snap dari Petronas R & R Seremban


Sementara nak tunggu jamm reda aku lepak je kat situ sambil snap gambar anak-anak aku yang bosan ni.....

Sampai Ayer Keroh berhenti lagi sebab perut lapar, tapi sangkut lagi kat situ ...tiba-tiba hujan turun lebat.......

BERCUTI DI UTARA MALAYSIA ...LAST

Sempat juga aku pergi shopping ke Padang Besar nun....dah beberapa kali dah aku ke sana...kali ni aku tak ikut jalan biasa aku ikut jalan Chuping....ladang tebu terbesar di Malaysia.....masuk je area ni trus je channel radio tukar ke channel Thailand....


Suasana pun lain macam je, kereta tak banyak...kereta aku dgn kereta kat depan tu aje....

Sampai saja di Padang Besar kita lepak duduk2 dulu sebelum pi perang......eh pi shopping....


Tengok lah budak dua orang ni pantang angkat kamera terus je meliuk lentok ......berposing.....


BERCUTI DI UTARA MALAYSIA ...NO. 2


Aktiviti aktiviti yang dilakukan oleh anak-anak aku semasa bercuti di Kedah ni adalah....

1) Melihat sawah padi......(kesian kampung aku takda sawah...maka kehairanan yg amat sangat lah mereka ini melihat sawah....)

gambaran secara dekat sawah padi........

2) Memancing ikan di sawah padi..(ni lagi satu benda yang aku pun jarang buat)

nampak je camni...ada banyak ikan tu....

Jangan salah sangka bukannya perlawanan badminton....reket tu digunakan untuk memukul serangga pepatung utk dijadikan umpan memancing.....kreatif gak kan...

Cuaca terlalu panas ...selepas musim tengkujuh tempohari....tapi budak-budak ni apa kira ...belasah aja lah....

Sempat lagi bergambar secara berkumpulan dibawah cahaya matahari yang terik

walaubagaimanapun....akibat terlalu panas mereka ini terpaksa mencari tempat perlindungan....

Budak perempuan kecik ni turut serta dalam aktiviti di sawah padi

Tidak ketinggalan ibu kepada budak perempuan kecil tadi.....

3) aktiviti berbasikal juga ...bagi mereka yang sudah lama tidak berbasikal

BERCUTI DI UTARA MALAYSIA ...NO. 1



Jumaat lepas.....aku dan Suhaimy....membawa keluarga ke Kedah.....kerja sambil bercuti....seperti biasa si Alif Farhan malas nak ikut...dia lagi sanggup dok memerap rumah atoknya di Nilai.....maka seperti biasa aku bawak dua perempuan kecil tu aje.......Farhana dan Farhaneez....


Seperti biasa bila bawak family ni maka....asyik lah berhenti je di R & R ...

Kami sekeluarga menginap di sebuah banglo seorang rakan di Pendang, Kedah..


Ni...lah banglo tu....betul2 di tengah sawah...best kan.....

BER"BLACKBERRY" PULAK DAH


Tu yang ralet sangat tu...dok belek2 handphone baru tu yang sampai terlupa nak update blog...biasa ler..ujung2 tahun ni kan..suasana pun lebi pada holiday mood jer.....handphone lama pun dah kejap2 hang..kejap2 hang....yela kan 2 tahun handphone lama tu dah berjasa....sekarang gatal nak try blackberry lak.....mula2 ni seronok lah......


SELAMAT PENGANTIN BARU.....


Selamat Pengantin Baru...Siti Fara Wahida....Tukul Retail Operation Executive...........

AKU DAH JADI PEMINAT PADA MAKCIK SUSAN BOYLE NI...BEST .....

HER ALBUM BECOME THE BEST SELLING IN UK.....

MARAH......MARAH......NAIK DARAH....



Aku bukan lah seorang yang mudah marah.....tapi kalau dah lebih memang aku akan naik darah...terjadi pada hari ni...aku naik hangen pasal seorang staff aku...yang mana aku simpan kemarahan selama ini...dengan membebel secara "joking".......untuk meredakan marah aku....tapi hari ni aku terus luahkan kemarahan aku dengan suara yang paling tinggi pitchingnya...aku rasa jeritan aku tu boleh terdengar sehingga ke kawasan warehouse aku.....this the 2nd time i am yelling at my staff in 2 years time...1st time dulu aku ngamok sebab staff aku curi duit......this time pasal tak nak dengar cakap...dengan memberi berbagai-bagai alasan........instruction tak nak dengar ...lebih pada try to pass the responbility to other staff........

Tapi kan, lepas marah-marah tu, aku ketawa....sebab aku tanya balik pasal apa lah tiba-tiba aku marah sangat........

BOSAN PULAK..............

Memang bosan kalau tak tau apa topik nak conteng kat entry kali ni..........ujung tahun ni nampak macam busy sikit....so fikiran aku lebih pada focus pada kerja...kerja....kerja......ekonomi pun takda tanda-tanda akan pulih.......dalam masa terdekat ni......lebih pada....forecast.....yang kununnya....akan pulih tahun depan..........tapi rezeki ALLAH SWT yang tentukan...kita cuma terus bekerja.....

Peluang memang ada....Alhamdulillah...walaupun slow jer bisnes..tanpa disedari....turnover business TUKUL increase 100% dari tahun lepas........maka aku akan terus....bekerja....

About

PENAFIAN

Penulisan dari Penulis Blog ini adalah lontaran pendapat/pandangan peribadi dan tidak sama sekali mewakili mana-mana individu, sama ada yang masih hidup atau pun sudah meninggal dunia. Sebarang penulisan yang bersifat serupa dengan penulisan yang lain adalah kebetulan.

Terima kasih