family

family

APA-APA JER......

Kamera tiada...maka cerita pun tiada.....kamera ada sebenarnya...tapi orang lain pakai jap...masa Raya Haji tu ari pun tak snap2 gambar....maka bersantai-santai lah sahaja aku dan family..di cuti ujung minggg yang panjang....Selamat bercuti dan bersantai-santai ..........

SALAM EIDUL ADHA






Selamat Menyambut Hari Raya Eidul Adha dari

www.30jalanf3.blogspot.com

PEMANDANGAN SAWAH MENGGUNAKAN "KAMERA TIKAM"



Pada 20, 21 dan 22 hb Nov lepas aku berada di Kedah......di Sungai Petani dan Pendang....seronok kat sana....makan best.....dan pemandangan nya pun menyejukkan mata...






Pemandangan ni diambil menggunakkan "kamera tikam" sahaja...di balcony sebuah banglo yang dibina ...berhampiran dengan kawasan sawah...kepunyaan seorang sahabat disana......

FARHANEEZ.....

Siti Nur Farhaneez.....anak aku yang bungsu......kalau compare dengan Siti Nurfarhana...kakak dia...memang beza perangai dia....Farhana agak talkative...selagi tak tidur selagi tu lah dia akan bercakap....


Farhaneez ni pulak agak pendiam sikit....tapi manja betul ngan ayah dia....tapi lagi degil dari kakak dia.....

FIRST TIME IN HER LIFE .....POTONG RAMBUT....



Last Sunday ....1st time aku bawak Farhana potong rambut....tapi....potong sikit je lah dalam 3 inci ...sebab rambutnya dah panjang sangat mencecah punggung....Farhana komplen...."ayah ....kakak nak buang air besar susah lah....rambut ni...potong lah ye" . Dia ajak aku potong lama dah since last 2 mths....tapi sebab aku sayang lah pulak tengok rambut kerinting tu nak dipotong........

Gambar tak clear....pakai handphone jer......

ADUHAI HELIZA.....CANTIK NYA MATA KAU....


Cantiknya....itu lah keluar dari mulut aku....tak tau lah...mata orang lain ...mata aku kata cantik...suka nengok mata dia ni.........

Sempatlah aku ambik gambar perempuan cantik ni...masa program Ewah-ewah ari tu.......

LETIH WOOOO.....


Dua tiga hari lepas, sejak hari Khamis lepas aku di Sungei Petani....dan bersambung balik perjalanan ke Kemaman...dan bermalam di Kuantan...pada hari Selasa lepas.....dan balik semula ke Kuala Lumpur semalam petang....letih.....laaaa........


Muka macam hapa tah ni....chet.....

TUKUL SUNGEI PETANI........



Masih dalam perancangan....insyaallah........

SAMBUNGAN KISAH SEKSAAN PARA LANUN (THE GRAND FINALE)

Tempat siksaan ni di kawal rapi oleh beberapa orang lanun...

Ni lah dia lanun-lanun tu....

Beginilah siksaan tu dijalankan....

Hehehe bukan kena siksa....tapi dok join Program Ewah-ewah untuk TV3.....

Makcik Merah ni lah yang ajak aku join ...terima kasih makcik...ado lagi nak join lagi...

Manyak chantek woo ini amoi......Tey Cindy....

Yang ni pun manis jugak...Mya

Aku ingat aku yang besar brother Joe Klubkidd ni lagi besar...tapi cool dia...

Dan ni semua-semua kita yang join game show tu hari....bila nak masuk tv tak sure lah ...katanya bulan Disember......

*gambar yang ber"watermark redmummy.com" adalah ehsan dari www.redmummy.com

SAMBUNGAN KISAH MAMAT YG DI SOAL SIASAT

Setelah puas disoal siasat oleh penyiasat-penyiasat tentang kesalahan yang telah dilakukan....mamat Zaidi telah ditahan disebuah tempat.....

Ini lah tempat tu..dimana para pesalah akan disiksa dengan pelbagai cara...yang amat kejam....

Antara pesalah-pesalah yang turut akan disiksa disini...bro Joe KK, Mak Merah, Cindy yang agak sedap mata memandang dan bakal pengantin Mya.

Sebelum penyiksaan dijalankan kesemua pesalah-pesalah dikehendaki mengisi borang terlebih dahulu..

Lihat lah betapa ganasnya rupa dua orang pesalah ni.......

Muka-muka yang nervous sebelum dijatuhkan hukuman...


Pesalah-pesalah yang diperkenalkan kepada khalayak orang ramai....

*gambar yang ber"watermark redmummy.com" adalah ehsan dari www.redmummy.com

HAAAA....KENAPA MAMAT NI ...

Kenapa mamat dalam gambar ni senyum-senyum kambing pulak ni....kenapa pulak ada Penchenta Merah sebelah tu...dia ada buat salah ke...macam nak kena siasat oleh penyiasat-penyiasat CSI jer .....

Gambar ehsan dari www.redmummy.com

Makcik baju hitam tu bertanya...Zaidi..pada tarikh sekian-sekian...awak berada dimana....jangan sengih-sengih saya serius ni..........(akan bersambung di lain episod)...

PROJEK TUKAR KEPALA PAIP

Paip bilik air tingkat bawah rumah aku ni dah mula "leaking" tutup tapi tetap keluar airnya...


Ni paip lama yang dah buat hal...

Ni paip baru ....two way type satu paip biasa yang bawah tu aku sambung dengan bidet...

Benda alah ni amat diperlukan bila tukar kepala paip....nama commercialnya pipe sealer tape...maka takda lah air meleleh ..sebab benda ni buat kan paip tu jadi ketat...

Haa kat situ lah letaknya pipe sealer tape tu....

Siap dah.....tapi gambar bidet lupa pulak nak snap...tapi prosesnya sama....cantikkan bib tap ni...haaa boleh didapati di TUKUL Butik Logam...........



POTONG.......DAH POTONG DAH.....OFF COURSE....

Kira berjaya la juga advertisement P1 Wimax tu menyakinkan aku untuk memotong broadband MAXIS yang makin lama makin sendu..........awal-awal ni ok la aku tengok P! ni....

About

PENAFIAN

Penulisan dari Penulis Blog ini adalah lontaran pendapat/pandangan peribadi dan tidak sama sekali mewakili mana-mana individu, sama ada yang masih hidup atau pun sudah meninggal dunia. Sebarang penulisan yang bersifat serupa dengan penulisan yang lain adalah kebetulan.

Terima kasih