family

family

FINAL TOUCH-UP BEFORE 2ND MAY 2009

Hari ni kita buat final touch-up sebelum BUTIK LOGAM TUKUL dibuka pada 2nd May 2009


Ha tengok....lain macam je mamat ni....jadi mandur ka???....Partner2 aku ke Kedah....Insyaallah...ada satu lagi TUKUL disana...tengah survey tempat......so aku dgn Human Resource and Training Director ...Puan Shireen memberi kata2 akhir buat staff2 Butik Logam Tukul Taman Melawati.


Kid's Corner in TUKUL..................


TUKUL BUTIK LOGAM .....2ND MAY 2009

Sikit je lagi ......ada beberapa perkara yang akan diselesaikan....InsyaAllah 2 May 2009, TUKUL Butik Logam Taman Melawati akan memulakan operasi......sila-sila lah..........................



CASHIER COUNTER SIAP SEPENUHNYA

Cashier counter TUKUL Taman Melawati dah settle....ada sikit2 hal je lagi.....paint machine pun dah masuk sekarang tunggu....paint supplier bagi training kat staff TUKUL..je...



DI SEKITAR HARI HARTA INTELEK


Hemh.....benda2 camni bagus sebenarnya utk exposure tapi la kan ada ngantuk sikit lah.....

SIGNBOARD TUKUL

Pemasangan signboard TUKUL BUTIK LOGAM Taman Melawati....





HARI HARTA INTELEK MALAYSIA ...KLCC

TUKUL di Hari Harta Intelek di KL Convention Centre....23 April-26April 2006 masuk percuma.

Booth TUKUL

CASHIER COUNTER LAGI

Haaaa dah siap...................................................

Sapa nih.....ohhhh cousin aku Asan.....ok....TUKUL BUTIK LOGAM hampir menjadi kenyataan.

CASHIER COUNTER.......

Antara perkara besar yang baru settle .......cashier counter......peh........


Dah siap betul nanti aku snap lain ni.....


ROLLER SHUTTER





Roller shutter TUKUL Melawati dah pun di cat ...........


Sebab apa roller shutter tu tulis PAR.....hemh sebab kita kat sini nanti jual cat PAR or nama barunya Kansai Paint.......


KENDURI DOA SELAMAT

Alang-alang meja counter kat TUKUL Melawati ni belum sampai.....ada space banyak lagi so kita setujulah buat kenduri doa selamat ....minta doa kat Allah S.W.T. semuga perjalanan bisnes ni baik-baik gitu...di hadiri oleh staff-staff TUKUL...



Kita minta tolong kat Ustaz Azman....kita orang nya Cikgu mengaji  tolong lead kan doa selamat hari tu....

CERITA SIKIT ON THE PROCESS PENGHANTARAN STOCK

Update yang lepas-lepas ni banyak aku cerita pasal kemasukan stock ke TUKUL Melawati...kali ni aku cerita sikit macamana proses ni dijalan kan sebelum di hantar ke sana......


Sebelum proses penghantaran....our retail unit staff...membuat kerja-kerja data entry terlebih dahulu....diorang jugaklah menyediakan barcode atau tanda harga untuk diletakkan pada barangan yang hendak di hantar...

Selepas proses data entry dilakukan maka....proses seterusnya adalah dia bahagian warehouse dimana staff warehouse akan menyediakan barangan yang akan dihantar ke TUKUL Melawati.

Semua ini dilakukan kerana apabila barang-barang ini sampai di TUKUL Melawati ...staff disana akan terus menyusun barang.  Kami menggunakan online sistem dimana urusan pengurusan stock di TUKUL Melawati di kawal dari TUKUL HQ di Sunway Damansara...

Haaa tu pasal lah untuk permulaan ni agak lambat sikit sebab kami semua kat sini baru nak biasakan diri dengan system ni...

TAK SETTLE-SETTLE LAGI NI

Lebih kurang 1/2 stock dah masuk....masih ada setengah dan beberapa hal lagi ni............aduh masa laju....duit pun laju jugak ni......tapi susunan barang2 dah kira settle..........


Masih jauh lagi perjalanan ........

Untuk hilangkan tekanan kita makan dulu.......pekena sup....and nescafe



MASIH LAGI MEMASUKKAN STOCK

Masih lagi dalam kerja memasukkan stok........makan masa juga ni...maklumlah barang2 nya ada macam2 kan......


Masih bergasak-gasak mengira-ngira dan menyusun-nyusun barang.....

Mandor?????? Senyum je bro ni.....pi buat kerja......

TUKUL OUTLET ...COUNTER


Macam ni lah nanti rupa kaunter TUKUL....masih lagi dalam proses pembinaan...

MASIH BERTUNGKUS LUMUS.............

Masih lagi dalam memproses memasukkan stock kedalam TUKUL Taman Melawati...adoi...kita mengejar masa ni.....15th April 2009...sempat ke?????

Apa yang di cari tuh........??

Kira jangan tak kira........

Masih banyak lagi ni yang belum settle......ni

Yang ni aku yang susun.....dari zaman TUKUL dia Ampang lagi benda ni lah yang paling aku suka susun....

Ni...antara yang dah settle..............besok sambung balik.....



KENA TAGGED DENGAN LINDA - GAMBAR PROFILE TERBAIK

Haaaaa.....kena tagged dengan Cik Adik sorang ni ....Linda.....

1.  Letakkan gambar profile anda


2.  Terangkan apa maksud gambar ni.......

Takda maksud apa-apa...saja suka dengan gambar ni...tapi aku suka muka aku masa ni macam perasan hensem jer....

3.  Kenapa suka gambar ni....

Haaaa...pasal apa nak tau....ni lah rambut aku paling panjang yang pernah aku simpan time sekarang dah kontot....alahai....lemas rambut pendek ni....chet....sekarang ni zaman orang rambut pendek ....la

4. Tag lagi 5 blogger:

Sapa2 pun boleh lah ambik tag ni..yek.......

1/3 STOCK DAH MASUK.......








Antara barang-barang yang sudah di masuk kan ke TUKUL Outlet

About

PENAFIAN

Penulisan dari Penulis Blog ini adalah lontaran pendapat/pandangan peribadi dan tidak sama sekali mewakili mana-mana individu, sama ada yang masih hidup atau pun sudah meninggal dunia. Sebarang penulisan yang bersifat serupa dengan penulisan yang lain adalah kebetulan.

Terima kasih