family

family

DIAM2 MINAT MAIN BOLA RUPANYA

Diam2 si Farhan dah start nak serius main bola rupanya.....dia ni jarang nak meminta-minta dengan aku...tapi kalau dia dah minta maknanya dia dah nak sangat lah benda-benda tu......"Ayah ...Aan nak boot bola boleh tak....boot yang lama tu dah tak leh pakai....dah ketat.....sebab aku ni pun minat bola maka aku kata tengok lah nanti...."  Kebetulan kawan pada cousin aku Asan pulak nak jual boot dia pasal tersilap beli katanya maka terus lah aku sambar NIKE TEMPO...nama boot tu...

Si Farhan tengah memodelkan diri....

HAJAT TAK KESAMPAIAN.....

Semalam petang Khamis tengah burak2 dgn Suhaimy kat opis....tiba2 terkeluar la topik potong rambut.....jom kita potong rambut pendek nak...aku pu dua tiga hari ni mcm lemas je dah dgn rambut dengan semangat ....jom....aku kata....aku cakap balik opis terus terjah salon kot....maka sampai salon dalam pukul 7.15 camtu....Suhaimy kata kita maghrib dulu la pastu baru cerita pasal potong rambut ni....maka dalam pukul 8.00 sampai kat salon....boleh tukang gunting tu cakap....mau tutup aarrrrr...pergi 2nd salon pn cakap macam tu....hemh luntur terus semangat nak mengontotkan rambut.....tak tau lah bila berjaya ni....kita tengok nx week camana....

TUKUL.........

Kita amat gembira dengan design yang telah diberikan oleh Concept Designer......selepas ini akan menyusul...design dengan scale sebenar........

Pandangan dari hadapan

Pandangan dari belakang

RENOVATION IN PROGRESS

Kerja-kerja renovation di Tukul Melawati sudah dijalan kan......live update thru Yahoo Messenger...




PINGGAN CORELLE

Cik Puan Manis dah balik Malaysia....hari tu dia dok kat Newcastle, Australia....husband dia ada kerja kat Malaysia maka ikut husband lah kan...sebelum balik tu hari, aku (Cik Puan Farida sebenarnya) ada pesan belikan pinggan Corelle kat dia.....murah sikit kat sana....


Hehehehe bila pinggan tu dah keluar dari kotak tu...ada orang pulak yang masuk dalam kotak tu..

LATEST PROPOSED DESIGN FOR TUKUL BUTIK LOGAM OUTLET

Design TUKUL Outlet kita sudah hampir siap.....sebelum proses seterusnya...kita dah dapat concept view dari designer.....maka kalau setuju...ini lah dia rupanya....





CUACA PANAS

Cuaca panas sejak kebelakangan ni.....kesian tengok anak2 aku yang dua orang perempuan tu ...nampak diorang tak tahan dengan cuaca sekarang ni...makan pun macam tak lalu je....jadi lepas balik ofis Sabtu lepas maka berbondong-bondong lah aku ajak diorang lunch kat Maju Junction....tempat tu takda orang sangat....so aku suka lah sambil2 duduk kat situ...layan dua budak perempuan ni....

TUKUL STAFF MEETING

Staff meeting selalunya diadakan setiap 2 minggu sekali....meeting ni untuk update all the progress of the company...sambil memberi kata2 semangat...chewwwwahhh kunun2 tu......





LEVIN DATANG LAGI


Ahad lepas....hairsylist si Levin datang lagi....kali ni Cik Puan Farida dan Farhan punya turn gunting rambut.....Farhan dah kena sound ngan cikgu dia ....pasal rambut dah serabai.....

DUA HARI AKU DISINI

Dua hari takda.....pi kursus

SATURDAY 14/2/09...LAST DAY FOR NURUL....JALAN-JALAN CARI MAKAN

Staff TUKUL Nurul Izwati...baru sebulan jer join...dah resign....dapat offer kerja dengan SUK Negeri Sembilan...haa dapat kerja gomen....sebenarnya tak sangat berminat nak kerja disitu..tapi atas permintaan ibunya yang mahu dia bekerja di Seremban..tapi dont worry Nurul, rezeki ada dimana-mana...insyaAllah...semoga berjaya....

Haaa tu lah Nurul...hemh manis orangnya

Hari Sabtu ni jugak lah aku...dengan Suhaimy pusing2...jalan2 kat KL cari barang sikit....almaklum lah minggu selepas ni kita akan sibuk untuk TUKUL new outlet...yang akan dibuka di Taman Melawati......

Lokasi pertama Maju Junction...pi kedai kamera...cari camera baru...nak kena tambah satu lagi kamera....untuk company...alah just beli digital camera biasa aje...

Haaa sempat lah aku mencuba camera baru...Canon IXUS 80IS

Pastu kita pi Bukit Bintang...nak tengok handphone kot2 ada yang berkenan kat Low Yatt Plaza malas pulak nak drive so kita menapak pi station monorail....sejak ada monorail ni la kan ni lah 1st time aku ngan Suhaimy nak try naik.....maklumlah jarang dah pusing2 tengah KL ni....

Sampai station Bukit Bintang kita menapak je lah ke Low Yatt.....dah macam tourist lah pulak...dalam pada tu aku dok perati kan perangai orang2 kat area Bukit Bintang nih...sederet kedai kat situ dok offer urut...mcm2 urut dari urut kaki sampai ler ....aku rasa lah, yang tukang offer tu pun lain macam jer .....

Tak tukar handphone pun aku.....mahal pulak rasanya...lagipun...handphone aku elok lagi cuma body dia dah teruk sangat rupanya maka aku tukar body jer lah.....terus nampak macam baru...tapi bila berjalan kat Low Yatt ni memang selera nak beli barang ni..tiba2 jadi tinggi...banyak godaan tu......sabar je lah....

Turun dari Low Yatt tiba2 ada amoi promoter dok hulur benda ni....katanya sempena Valentine Day...peh....macam menggalakkan pulak....guna benda ni tak kira lah macamana pun kena nikah dulu beb....

On the way balik ke stesen monorail Bukit Bintang ni.....terkejut aku tengok ramai nye budak2 dalam belasan tahun je paling tua pun aku rasa dalam 15-16 tahun jer tu..dok melepak kat area ni...hemh yang sedihnya 95% mengikut mata aku, "orang kita" jer.....

SUBAK....ANOTHER "FINE DINING" PLACE TO EXPLORE

Projek Manager aku....baru saja membuka sebuah restaurant...yang berkonsep Bali...di Sg.  Penchala......akan di mula di buka pada 16 Februari 2009.....pada malam semalam 13 Februari 2009 ada food testing kat sana......ni tolong promote nih.......sila la kesana food nya bagus2 ibu2 dan bapak2....


TUKUL TAMAN MELAWATI OPENING SOON

Akhirnya......TUKUL Butik Logam outlet our corporate store ...soon will be opened in Taman Melawati...it will take us at least one month to settle everything.....so....see u in Taman Melawati........



TUKUL AT MELAWATI????

Sebenarnya hajat nak buka TUKUL Outlet ni kat Bangi Seksyen 7 nun...tak kesampaian...disebabkan masalah "teknikal" maka terpaksa tukar lokasi....hampir pasti di Taman Melawati..baru tadi tengok2 kedai tu...insyaAllah dua tiga hari ni akan di "confirm"kan tempat tu dengan property agent tu...mungkin ambil masa 2 minggu hinnga sebulan untuk proses renovasi tu...

Alahai merah menyala lah pulak kedai ni.....kalau ada rezeki kita akan transform kedai nih..

LEPAK DI BALCONY

Masa kat PD tu hari aku dok melepak kat balcony apartment dengan Cik Puan Farida.....lepas budak perempuan 2 orang tu tidor maka berbual-bual lah aku kat situ dengan Cik Puan ...hemh lama dah tak duduk berdua-dua bual2 maklum lah dia sibuk nak menggayakan hal2 rumahtangga, anak-anak dan lain-lain lagi lah...sampai pukul 2 pagi lah borak sambil makan kacang dan minum coke...maka ada lah idea aku menyenap gambar berdua2 maklum lah jarang dah bergambar berdua asyik ambik gambor anak jer......

Ada lah tersesat satu gambar masa dalam kereta on the way nak ke PD tu...and gambar Farhana tiba2 terjaga pastu join sekali lepak kat balcony tu...

BERCUTI DI PORT DICKSONS

Rasanya dah 3, 4 tahun aku tak ke PD ni....awal2 mula2 bisnes aku agak struggle sikit maka..cuti2 Malaysia ni agak...payah...and sekarang ni bukan lah nak kata dah senang tapi dah ada masa yang senang untuk aku bercuti2 ...

Maka sempena cuti hari Thaipusam ....adik2 ipar aku ngajaklah melepak di PD...diorang dah siap2 booking aprtment hotel di BAYU BEACH RESORT...dulu memang aku suka bawak diorang kesana sebab beach dia bagus...private beach maka agak bersih lah....kan.

Pemandangan dari balcony...

Apartment hotel tempat kita menginap ni 2 tingkat...ada 3 bilik...aku satu family kat tingkat atas..

Lebih kurang camni lah suasana dalam apartment nih...tak sempat lah aku nak ngambik gambar bilik kat sini..


Aktiviti mesti, bila gi PD biasa lah kan...pergi main2 di tepi pantai...kalau tak tak do lah gunanya gi PD tu kan....hehehehe yang tak gi beach dua orang je...aku and Farhan...aku masa diorang kat beach aku dok sibuk tidor...Farhan tak sihat maka berehat dalam apartment je lah..

Kalau tak gi swimming pool memang tak patut la kan ....depan mata keluar balcony terus nampak.  Aku pun tak leh tahan tengok.....

Alamak seksi....seksanya....adoi.......

Eh dugong ke tuh......chet...itu aku lah ....

DEMAM

Dari cuti Chinese New Year sampai ni hari Farhan do bercuti.....lepas CNY dia masih tak kesekolah lagi...kena demam panas.....doctor bagi MC 3 hari....hari ni nak kesekolah ...bila bangun pagi tengok badannya dah berbinti-bintik...hemh kena demam campak pulak dia....

BUSY DAN SANTAI PART 2

Entry lepas tunjuk staff2 TUKUL yang opis nya nun dia atas warehouse.....sekarang kita turun bawah pulak......

Ini Mr. Tan....sorang lagi kaki pukul profesional....hehehe dia sebenarnya kita nya Sales Consultant....


Serious je bro ni buat kerja.....ni Encik Redzuan....polis simpanan.....hehehe Retail Unit Executive..hal2 barang2 kat TUKUL outlet ni dia yang in-charge....


Main game ka apa tu??? Ni Encik Zaini....Warehouse Operation Executive.....


Yang baju biru ni Faez....yang kepala kena tampal tu Sazalin.....kitanya pilot tu....aka driver...

Sapa lah lagi lum ada dalam gambo ni yek.....kalau sempat nanti...akan ditempek kemudian...

BUSY TAPI SANTAI

Sibuk tapi santai....adalah satu dua benda tak settle lagi...tapi staff2 TUKUL seperti biasa buat lah kerja apa yang patut.......

Haaa ni lah Farouk...Kita nya kaki pukul.....hehehehe bukan dia nih Project Manager kita..kat TUKUL ni.

Ni Shahid......kerja nya sebagai agent perisik....hehehehe dia ni kita nya product sourcer atau dengan kata mudah pencari barang professional

KURANG BAHAN...LAH PULAK

Dua tiga minggu nih...kurang lah pulak nak hapdet..cerita...bukan pasal apa...camera Project Manager aku si Farouk tu pakai...so dengan secara otomatis nya takda mood nak bercerita...amik gambo pakai handphone tak best lah pulak...kira nak tangkap satu lagi camera ni....apa bagus yek...

POTONG RAMBUT....BY LEVIN

Tah hapa hangen aku ni hari rasa nak potong rambut aku yg dah berjela panjang ni....hehehehe dah tua2 pun nak rock lagi......

Mamat yg tukang gunting nih aka hair stylish nama dia Levin...dulu dia kerja kat salon sebelah kedai lama aku kat Bandar Baru Ampang sekarang dia biznes sendiri...dia buat secara freelance and all kind of hair do dia buat kat tempat customer je...senang takyah aku nak gi kedai gunting dia datang rumah je...

Dah 8 bulan aku tak trim rambut ni peh...patut lah serabai jer....aku potong sikit je...paras bahu je ...

Bak kata Cik Puan Farida....takda beza pun......

LICENSE AGREEMENT ON TUKUL BUTIK LOGAM

Sikit hal lagi yang nak di settlekan sebelum TUKUL BUTIK LOGAM move forward......agreement dalam proses touch up by our Legal Adviser...sikit je lagi ni sebelum impian TUKUL di realisasikan.....

About

PENAFIAN

Penulisan dari Penulis Blog ini adalah lontaran pendapat/pandangan peribadi dan tidak sama sekali mewakili mana-mana individu, sama ada yang masih hidup atau pun sudah meninggal dunia. Sebarang penulisan yang bersifat serupa dengan penulisan yang lain adalah kebetulan.

Terima kasih