family

family

CERITA SIKIT ON THE PROCESS PENGHANTARAN STOCK

Update yang lepas-lepas ni banyak aku cerita pasal kemasukan stock ke TUKUL Melawati...kali ni aku cerita sikit macamana proses ni dijalan kan sebelum di hantar ke sana......


Sebelum proses penghantaran....our retail unit staff...membuat kerja-kerja data entry terlebih dahulu....diorang jugaklah menyediakan barcode atau tanda harga untuk diletakkan pada barangan yang hendak di hantar...

Selepas proses data entry dilakukan maka....proses seterusnya adalah dia bahagian warehouse dimana staff warehouse akan menyediakan barangan yang akan dihantar ke TUKUL Melawati.

Semua ini dilakukan kerana apabila barang-barang ini sampai di TUKUL Melawati ...staff disana akan terus menyusun barang.  Kami menggunakan online sistem dimana urusan pengurusan stock di TUKUL Melawati di kawal dari TUKUL HQ di Sunway Damansara...

Haaa tu pasal lah untuk permulaan ni agak lambat sikit sebab kami semua kat sini baru nak biasakan diri dengan system ni...

5 comments:

*ayu* said...

data entry tu makan masa x?

Zaidi Zainal said...

kalau dah biasa tak lah makan masa sangat....cuma...bila barang lambat sampai kat warehouse maka....lambat lah masukkan data entry tu

Wangi74 said...

Fuhh..banyaknya kerja erk..kita yang kat kedai beli..senang jek:)

Aien cute said...

data entry nie penting untuk merekod barang masuk dan barang jualan. So, dari situ baru kita akan tahu berapa banyak jualan yang telah dijualkan termsuklah dengan barang yang telah hilang.

apa2 pun.. data entry first =P

semoga success!

Zaidi Zainal said...

Cik Manis - tu la dia bila time beli senang jek main ambik je gitu kan

Linda - Haaaaa pandai Linda ni ye.....bagus.......

About

PENAFIAN

Penulisan dari Penulis Blog ini adalah lontaran pendapat/pandangan peribadi dan tidak sama sekali mewakili mana-mana individu, sama ada yang masih hidup atau pun sudah meninggal dunia. Sebarang penulisan yang bersifat serupa dengan penulisan yang lain adalah kebetulan.

Terima kasih