family

family

HARI TERAKHIR DI TAHUN 2008

Hari terakhir di ofis di tahun 2008....dapat panggilan dari ofis lawyer...pasal nak sign aggreement...ada projek besor nih...and last day untuk staff aku...Puan Noran...a very good staff...aku pesan kalau rasa nak kerja balik dengan TUKUL di persilakan.....

Aku, Noran dan Azhar.....

JEANS LEVIS 501 YANG DAH REPUT

Dalam banyak2 jeans aku.....yang paling aku suka dan sayang jeans Levis 501 yang dah reput ni...dah berapa kali koyak di lutut di poket belakang...aku tampal balik ....sampai mak aku pun komplen tadak seluar lain ke...balik2 seluar koyak ni juga ko pakai yek...ada lagi jeans lain...tapi nak yang ni juga.....patut la dulu2 aku tengok napa lah orang suka pakai seluar tampal2 ni rupanya best..hehehe..Kali aku baru repair kat lutut tu kalau tak dah macam nak putus dah seluar ni...
Yang aku dok tampal2 tu sebenarnya berlubang tu...aku pun tak faham jeans ni mudah reput..jeans lain ok je




Bila dah tampal2 jadi stylo la pulak...kan...pastu yang kat lutut tu pun koyak juga baru je pi repair..

Poket pun koyak tu...macamlah duit banyak sangat sampai boleh koyak.....

Pastu...sambil aku dok hapdet...entry ni habis satu bar coklat ...ish...ish...ish


CABARAN BARU

Di hari kedua...Maal Hijrah 1430....maka bermula lah cabaran baru....suasana baru....walaupun macam takda apa-apa....

Di tahun yang baru ni...1430/2009....bagi aku dan TUKUL ada satu harapan yang paling tinggi....walaupun dalam keadaan ekonomi dunia yang agak kelam kabut....tapi rezeki di tangan Allah SWT kita hanya usaha...InsyaAllah.......



SALAM MAAL HIJRAH 1430

SALAM MAAL HIJRAH DARI
WWW.30JALANF3.BLOGSPOT.COM.....

SEMUGA DI TAHUN YANG BARU INI.....

KITA JADI ORANG YANG BERIMAN LEBIH BAIK DARI TAHUN YANG LEPAS

KITA JADI ORANG YANG LEBIH BAIK DARI TAHUN YANG LEPAS

KITA LEBIH BERJAYA DARI TAHUN YANG LEPAS

KITA AKAN BERJAYA DARI KEGAGALAN YANG LEPAS......



MERAH MERATA-RATA DI POTLUCK REDMUMMY

Disekitar.....POTLUCK REDMUMMY......


Antara yang hadir ........(Gambar ehsan dari www.redmummy.com)

Sebelum acara bermula....lepak sat....sesat la pulak..nak cari tempat ni..1st time bawak family jumpa blogger2....


Cik Puan Red sedang memberi kata2 aluan......ditemani oleh Cik Red Kecik..


Sebelum makan-makan...ada game dulu.....haaaa game ni best diorang panggil apa tah lupa lak..game dia camni satu team ada 4 orang...so kita kena keluarkan batu2 and guli2 dalam tub yang diletakkan ais u dengan kaki dalam masa 1 minit.....team mana paling banyak keluarkan benda2 tu maka...menang lah mereka2 itu....sampai ujung satu minit kaki naik kebas beb...

Acara yang ditunggu-tunggu....acara makan2........


Acara makan epal yang tergantung sambil mata ditutup...huhuhu pakcik menang nih...hehehehe


Game ni pun best n simple mak apak tiup belon..anak-anak pecah belon..sapa yg dapat pecah kira menang lah....hampir semua menang ....


Sessi bergamba bersama Redmummy..sebelum acara berakhir....


Haaaa untie ni kan...(ikut panggilan Farhana) kalau kat blog dia...gambar muka dia sekerat-sekerat je kadang nampak idung je kadang nampak tangan jer.....partnernya lagi lah pemalu..

Best.....seronok.....sekali-sekala jumpa blogger2 ni...kawan-kawan dari alam cyber...lain dari dunia hari-hari....Mem Red...taon depan buat le lagi ya...


IDEA YIILEKK

Bila ada idea nak memblog ni seronok kan.....tapi bila takda idea.....kusut jadinya....tapi hati nak juga letak entry......so merapu-rapu lah....takpa at least aku melatih otak sebelah kiri aku bekerja...




CUTI KRISMAS YANG AGAK BUSAN....$%^&(((y%

Hari cuti ni boring gila.....plan nak keluar tapi malas.........so bergumpal ngan anak-anak je la......sempat la aku pi McDonald's tapau bawak balik sebab teringin pulak nak makan burger..

Yang paling boring....hp aku pun senyap je...rupanya...Suhaimy ada sms aku...tak masuk hp...dah pukul 11.00 malam, Suhaimy call apasal sonyap...on fff hp ha kau sepuluh sms sekali masuk....takkan nak kena beli hp baru kot....kekekeke


Pantang landing sure ada yang menyelit tu....


Orang lain semua malkan burger dia makan fries je//

JOM KITA BER"SKATEBOARDING"

Haaa...tengok budak pompuan dua orang ni berskate board tuh....menbuat kan tuan punya skate board tu hangin satu badan.....




TAMBAH DEPARTMENT TAMBAH STAFF

Dalam keadaan ekonomi yang agak meruncing ni...aku dan partner2 aku...cuba melawan arus...ouch......company banyak dah lay-off pekerja2 nya...tapi kita nak menambahkan department and pekerja2 by next year....cubit pipi sikit....ok...aku tak mimpi ni...adooii ....budget2 ada 8-9 orang lagi staff akan di ambil utk tahun 2009......doakan lah mimpi jadi kenyataan.....



MASIH STAFF RESIGNED LAGI

Wah!!!!!!!!!!!!!!!!!!!  resigned lagi staff aku....kali ni sales staff pulak....bukan dia resigned sebenarnya tapi di resigned kan oleh Director of Sales kita Encik Azhar....tak performed...dah tiga bulan kerja ....claim je lebih sales nya yilekkk....so memang dah bagi term and condition kalau masih...tarak apa2 kena berhenti la...



Rabu nih ada 7 orang candidates akan datang interview...........................




SEPERTI BIASA BILA CUTI HUJUNG TAHUN BANYAK KENDURI KAHWIN

Seperti biasa bila cuti sekolah ujung tahun ni sure banyak kenduri kahwin yang nak kena pergi ni.

Hari n aku ke Pusat Komuniti Lembah Pantai...ayah saudara pada Suhaimy ada buat kenduri untuk anak lelaki dia...yang lepas aku tak datang....tapi kali ni aku kena datang sebab ni anak dia yang last buat kenduri ni....tak da lah aku snap gambar kat kenduri ni...hehehehe aku snap gambar anak beranak sebelum aku gi sana je....Farhan not in the pic as usual....dia dah bujang tak nak ikut aku dah...jadi dia tolong aku snap gambar je lah..


So tu je lah aktiviti aku ni hari.....cuaca cantik tapi bahang jer....

SELAMAT HARI JADI MUHAMMAD ALIF FARHAN

Hari ni 20th December....hari lahir anak sulung kau Muhammad Alif Farhan aka Farhan....baru 12 tahun umur dia tapi mcm dah 15 tahun.......hemmmhhh tak tau lagi nak bagi hadiah pa...budget lari ler bro...tapi takpa..Farhan cool boleh tunggu...............



Celebrate kecil2 lan jer...satu family.........


Yang over adik2 dia yang 2 orang nih.....


Wah meratah ikan ye .......hahahaha anak bapak...suka makan ikan terubuk...be careful bro tulang banyak tuh.....


STAFF resigned lagi?????

Macam kena baling bom....tengah aku short handed kat sini....Store Manager aku Puan Noran tu nak resigned la pulak....adoi katanya....jauh perjalanan dari rumah kesini....hemh........hilang mood terus aku tapi.....nak buat camana ....hidup & bisnes kena di teruskan...bagus juga dia dah settle kan macam2 hal kat warehouse ni....adoiiiii....tarik napas dalam2....and...jalan balik semula..........



Tapi takda lah dia bagi surat resigned tu macam ni...ni saja letak...untuk menghiburkan hati...

SEDIH...HAPPY....GOOD FOOD.......

Hari ni............dari pukul 11.00 pagi hingga ke 5.00 petang baru balik ofis...

Aku dan Suhaimy ada mission ni hari.....mencari seorang sahabat....yg mengalami masalah dalam perkahwinannya...lama juga tak jumpa last jumpa bulan puasa lepas.....kesian dia...nampak pucat dan badan kurus sikit...mungkin masa tu banyak sangat cas negative dalam fikiran dia....Alhamdulillah selepas berbual-bual ada nampak perubahan..dari pucat muka dia ..dah nampak kemerah-merahan...mungkin ada dua cas positive dari Suhaimy dan aku...menyebabkan dia lega....bagus...dia sebenarnya dalam proses untuk menyelesaikan masalah..dan segalanya berjalan dengan baik...............cuma dia rasa dengan kedatangan Suhaimy dan aku...boleh melegakan perasaan.....

Happy news....dari PUNB....ini adalah untuk projek seterusnya untuk TUKUL....

Sampai rumah dalam pukul 7.00 malam...dinner ....CikPuan Farida ni hari dia buat Mee Hoon Soto...tapi kali ni lain sikit resepinya..katanya aku yg print resepi ni....aku pun lupa...siapa yang bagi resepi ni...sedap juga.


Lain sikit soto nih...ada pakai serbuk kari...tapi sedap juga ...nampak gaya ada tambahan koleksi resepi Cik Puan Farida....

TADAK CERITA MENARIK LA....

Apahal tah 2, 3 hari ni macam suram je suasana...nak update entry pun dok terpikir-pikir apa dia cerita hebat ni hari....hemh tadak.......Pi blog kawan2 pun macam lambat je updatenya mungkin holiday mood kot......Aku pun sambil ber"ym" ngan kawan2 sambil buat budget la utk 2009 ...peh macam Minister of Finance lak aku...hehehehe...

Warehouse aku pun dah siap dikemas....stock take pun dah settle.....maklum la orang pompuan jadi Store Manager..maka teliti and kemas lah kan.....



Haaa ....kemas kan..kan kan.....

TIBA-TIBA RAJIN

Hari ni balik dari opis awal.....sampai je rumah..tiba-tiba darah panglima itam mana tah merasuk suruh aku basuh kereta.....hehehehe...bukan apa musim ujan ni tak da mood nak pi basuh kedai ...maka aku basuh sendiri je....kereta kecik comel aku tu warna itam ...ujan kalu...jadik kelabu asap


Ni lah dia Panglima hitam tuh....dgn menggunakan ilmu langkah cuci kereta


Yessszaaaa bersilau-silau.....

AHAD...HUJAN...SANTAI...BIG APPLE.....

Hari minggu yang santai ....hujan...kadang2 renyai..kadang2 lebat...apa perasaan penghuni Bukit Antarabangsa masa ni....takda apa2 aktiviti menarik....lepak rumah....layan budak kecik dua orang tu.....petang keluar jap...pi Jaya Jusco cari kasut Farhana....besok dia ada induction kat sekolah tadika dia........teringin makan donut...nampak Big Apple ...


Scenery belakang rumah.....hujan...tak menarik nampak bumbung orang jer......


Sambil layan TV sambil kena gomol ngan budak dua orang ni..


Layan donut gak......Big Apple


MOUNTAIN BIKE YANG DAH BERKARAT

Akhirnya mountain bike aku yang dah berzaman aku tak guna tu kuserah kan pada Farhan.....kelakar anak bujang aku nih...masa kecik dulu tak minat naik basikal.....bila dah besar panjang ni baru pandai naik basikal.....


Seronok budak tu dapat basikal yang memang dah lama tersadai ni....nak kontrol hensem sangat baru sekarang pandai naik basikal....

TUKANG VS TUKUL

TUKUL dah ada competitor .....TUKANG...at the same time TUKUL nya customer kita ada juga supply barang pada TUKANG....cantik kedai dia ...konsep Kedah...hijau kuning.......cantik susunan kedai ni.....


Suka aku tengok kedai ni...bersih dan tersusun....kedai ni letaknya di Seksyen 3 Bangi..........

PUBLIC HOLIDAY TAPI ADA KERJA KENA BUAT

Hari ni Selangor public holiday....Hari Keputeraan Sultan Selangor....staff2 aku semua cuti la kan...ambil kesempatan waktu cuti am Selangor ni pi settle hal MOF ngan Suhaimy......asalnya aku nak upah jer orang buat benda2 ni...hemh dia charge sampai RM3,000.00.....wo mahal tuh   aku rasa.......... bila cukup semua document..pi kat kaunter took us about 10 minutes je...campur duit petrol..tol ke Putrajaya....dalam RM50 je tu pun berlebih la petrol tu


Reach at Ministry of Finance Building at 12.00 noon.....lenggang je suasana sini...


Lepas ambik nombor...tunggu pun dalam 3 minit je lebih kurang pastu buat payment settle...

Dalam pukul 12.20 tghari aku gerak ke Bangi.........................




KEPALA LEMBU

Orang kata daging kat area kepala lembu ni best paling kat pipi dia tu....ye ke??....kepala kambing aku pernah makan sekali masa tu kat Mekah tahun 2002...aku buat umrah..letak dalam Nasi Beriani.....peh berminyak.........




Ha tu ...bersungguh-sungguh pak mentua aku dok siang kepala lembu tu....


CHEESE CAKE


Tak lah suka cheese cake tapi kenapa ni hari beria benor tekak aku teringin nak makan cheese cake.....

MALAM RAYA AIDIL ADHA

Malam raya haji....lepak rumah je...besok lepas solat raya haji baru nak gerak ke NILAI umah mentua....aku layan CSI....malam2 minggu ni kan sekali 3 CSI ada kat AXN kan...lama gila tak nonton itu cerita..

Tak kelip mata .......


Puas bersandar gerak ke depan pulak.....


Dua benda satu masa tv and internet....

About

PENAFIAN

Penulisan dari Penulis Blog ini adalah lontaran pendapat/pandangan peribadi dan tidak sama sekali mewakili mana-mana individu, sama ada yang masih hidup atau pun sudah meninggal dunia. Sebarang penulisan yang bersifat serupa dengan penulisan yang lain adalah kebetulan.

Terima kasih