family

family

AHAD

Ahad.....tak tau mana nak pergi...walaupun hari redup je mcm nak hujan...tapi bahang....Cik Puan Farida ajak gi window shopping kat tempat tak ramai orang....maka aku ke Maju Junction....memang takda orang kat situ...berbondong-bondong lah aku 4 beranak di situ


Budak kecik ni dok mendera...asyik ajak naik escalator jer


Haaa kau tau aku ternampak apa tuh....


Adooi ternampak kedai kasut lak.....


Kantoi aku pi beli kasut ni....tapi yang best nya aku beli gila murah RM38 jer...sebab odd stock...harga asal RM149 apalagi pakcik sambaq la buat kasut kerja...



MINGGU YANG MELETIHKAN

Minggu ni agak meletih kan.....dari hari Selasa tu hari kita dok melayan tetamu kita dari Indonesia....dua team sebenarnya datang dari sana.....PT Hawk principal TUKUL dari Jakarta dan PT Indo Prima dari Surabaya...bakal principal TUKUL.

Minggu ni banyaklah berjalan bawak diorang pusing jumpa customer TUKUL....hari2 sampai rumah dekat pukul 1 pagi...tadi petang pukul 4.00 diorang baru balik ke Indonesia...rasa rindu pulak kat anak2 aku....

Tadi tengahari mertua aku datang.....hemh rindu kat cucu dia lah tu....cucu kesayangan diorang ....Farhan....langsung lah dia bawak balik si Farhan balik ke Nilai....ni memang antara aktiviti Farhan di cuti sekolah....maka tinggalah Farhana dan Farhaneez......

Maka malamnya, aku takda mood nak makan rumah ...ajak Puan Faridah makan luar...sebenarnya still takda selera tapi keluar je lah aku....SECRET RECEIPE hemh boleh la.....


Sebenarnya tak de idea nak makan apa ...Puan Farida pun teringin nak makan sini kira ok la..


Farhana ni sebenarnya tak berapa sihat....kesian aku kat dia...makan pun tak selera..tapi posing tetap.........


Farhaneez sekarang dah mula nakal....

Hilang lah rindu kat anak2 ni....ingat besok nak lepak lagi dengan diorang.......


GAMBAR PASSPORT FARHANA

Hehehehe cuba tengok macamana bila Farhana posing untuk gambar passport........


Hehehehe sebenarnya kata Puan Farida....4 kali posing and this one is the best.....


MAT BANGLA Final Chapter

Akhirnya aku berhenti kan lah jugak Mat Bangla kat tempat aku ni....mula2 kerja bagus...lama2 hampeh...dah lah tak paham bahasa melayu/english...pastu dah ujung2 ni pandai dah start buat perangai lain....semalam Store Manager aku Puan Noran....kata dia dah macam mabuk lah pulak...macam orang stim kena ganja.....ekk eleh.....dia ingat warehouse aku n port ke hape...pagi tadi dia datang...aku suruh dia balik je la......agen dia datang tanya napa....aku kata kerja dah abis...kunun nak bagi staff lain lak aku ckp...tak nak.........Sabtu ni kita nak interview satff baru..interview lagik......

HARI YANG PANJANG - 26/11/2008

TUKUL ada buat presentation on automotive products di PUNB...bermula dari 9.00 pagi hingga ke 5.00 petang....alhamdulillah sambutan agak memberangsangkan...kebetulan kita ada bawa bersama bakal principal dari Surabaya Indonesia, Indo Prima dalam memperkenal kan product baru kami.  Gambar2 sekitar presentation tu akan di upload kan kemudian..

Habis saja di presentation kami bergegas ke Jalan Klang Lama...ke satu kedai servis kereta..disana.  Tamu kami dari Indonesia ingin melihat sesuatu disana.

Yang menarik...pada malam nya kami pula ada temu janji bersama Datuk Yoshihiro Uehara, ex- MD for Daihatsu  and ex-MD Perodua Malaysia....beliau adalah antara yang mula2 yang setup Perodua di Malaysia....seronok gak berbual dengan orang yang banyak pengalaman ni...


Aku keluar pagi pukul 7.30....sampai rumah pukul 1 pagi....aduuhhhh letih....

FRONTERA AZHAR

Haaaa....kereta partner aku dah jadi hitam berkilat baru jer.....siap di cat...sama kaler ngan Kenari aku............



Pastu nak buat iklan nih......sapa yang nak cat kereta jangan lah segan-segan contact pakcik ye....


DAPAT AWARD


Haaaaaa....dapat award ni ha...dari Areleez .....terima kasih.....banyak -banyak,...susah susah jer.......so kena ....

So aku bagi balik award ni kat blogger2 hebat ni....

1. EJ


TAMU DARI JAKARTA

Rabu ni aku TUKUL presentation di PUNB....maka TUKUL telah menjemput principal kami dari Jakarta lagi mudah lah kan utk...menerangkan product...dari segi teknikalnya.....


Ni salah seorang dari mereka Riana.....aku pernah buat entry pasal dia sebelum ni.......gambar dia aku snap semasa dinner malam tadi........dia datang dengan Boss dia..Encik Noor Adli dari PT.   Hawk..jangan marah ya Bu Rin...gambarnya ku letak dsini.....

TIDO LAGI.....


Dua anak dara aku ni tak berapa sihat......lepas jer makan ubat....mata diorang ngantuk ...terus jer tertido.....macam2 gaya.......syok tengok budak2 ni tido rasa nak ku peluk2 je diorang ni...



Hujung minggu ni tak kemana-mana aku.....cuma berehat di rumah.....semalamnya aku baru balik dari Muar...Tak jadi nak ke Sungkai...badan letih la....Dalam pukul 2.00 petang, aku berjumpa Erman...adalah hal2 design yang belum settle ...pi settle kan dulu...sebab hari Rabu depan ni, company aku ada buat product presentation di PUNB....principal kita akan juga datang dari Indonesia...

BACK TO MUAR

Dua anak dara aku tak berapa sihat...demam....tapi dah janji dengan parents aku nak balik ke majlis kahwin ni so balik la juga aku....sian si Farhana muntah dia dalam kereta....tapi sampai kat rumah kenduri tu segar bugar la juga dia tu........haa lupa bagi tau..Farhan tinggal malas nak ikut katanya...


Farhana tetap posing walaupun demam.......


Gambar pengantin....ni je yang dapat snap....sampai lewat...diorang tengah baling gula2 dgn duit syiling....antara adat pengantin kat Muar...motif nya aku kurang jelas


Budak lelaki yang pakai kotak2 tu anak adik aku...pandai jugak ko posing ya


Abis jer majlis bersanding tu budak kecik ni dah take over pelamin...dia buat pentas..kunun2 tengah buat show la tu...lagu yang dinyanyi tu, tak tau lagu apa....


JUMAAT

Demam dah ok....hemh batuk dan selsema pulak aku.....so update pendek2 jer la....

1/2 day jer kat opis.  Pi bengkel mengecat aku...check kereta Azhar dia hantar Frontera dia..
Sembahyang Jumaat pun kat situ..

Pi Bangi...Malaysian French Institute...ada demonstration pasal NGV...teman partner aku si Taqiuddin nak tahu sangat dia pasal product ni..hemh boring aku....at the same time ..Erman designer TUKUL call aku bg quotation on TUKUL signboard fuhhhhh mahal gak..

7 malam aku sampai rumah...

BARU NAK SIHAT SIKIT NIH....

Dah nak sihat dah demam aku ni....tapi asal petang je sekarang ujankan..kena lah ujan...so agak lembab lah proses pemulihan demam.....

Weekend ni agak sibuklah dengan jemputan kahwin.....Sabtu aku akan balik ke Muar...cousin aku..tup tap tup tap dah nak kahwin dah dia...kecik2 dulu aku dok dukung dia cepatnya masa berlalu....Ahad ni pulak, aku akan ke Sungkai Perak...staff aku Shahzalin pun melangsungkan perkahwinan..hemh puas lah makan nasi minyak yer......


hehehe...gambar ni takda kena mengena dengan cerita nih..

LUNCH AT IKEA


Lunch tadi boring tak tu apa nak makan tapi perut lapar sangat....sebab terskip breakfast....lunch hour tak ada idea nak makan apa....bagi idea kat Suhaimy ajak makan kat IKEA......aku suka meat ball ......hemh maka belasah lah aku benda tu.......lapar sangat sampai lupa bawak kamera....

MUSIM DEMAM KOT

Isnin lepas.....aku cuti rehat badan kureng sihat.....so baring2 atas sofa sambil flip2 chanel ASTRO...rupanya dua anak dara aku tu suka aku dok rumah abis di gomol2 nya aku...last2 si Farhaneez pulak yang demam....hemhhh....nasib baik sikecik ni jenis bukan kaki merengek cam kakak dia Farhana.....bila demam dia baring jer...

APA STYLE TU....

Kalau aku potong rambut aku ni....potong camana agaknya yang bagus nih...bila dah panjang nih...peh sayang gila nak potong la.....tapiiiii...kadang-kadang tu lemas juga le....



GAYA TIDOR ANAK2 DARA AKU

Dalam aku berehat-rehat dia hari Isnin...kat rumah ni...seronok pulak aku tengok budak
 perempuan dua orang ni tido.....



SAMBUNGAN DARI HOUSE WARMING

Dengan berkobar-kobarnya aku ni tadi nak kerumah sahabat yang nak buat house warming tu...peh sekali sampai sana...punya ramai lah orang....so aku, Suhaimy and Azhar just lepak kat khemah luar rumah jer...family kita semua masuk dalam rumah...hari pun dah gelap nak hujan...aku pun tanya pada Suhaimy....peh ramainya orang.....mana tak ramainya...ni kan rumah orang popular.....hahahaa....baru perasan ni kan rumah pelakon terbaik lelaki Festival Filem Malaysia yang lepas.........selang beberapa minit....hujan turun dengan lebatnya...siap dengan petir guruh sampai 2. 3 kali trip elektrik kat situ....ada lah dalam sejam aku dok kat situ pastu Suhaimy kata kita kena gerak nih...nak tunggu hujan berhenti bila nih....maka berhujan lah aku gi ngambik kereta di parking.....malam sebelum tu memang lah aku dah rasa mcm nak demam sebab siangnya aku dah kena hujan....maka kuyup lah aku...wet look...hehehehe....tak sempat lah aku snap gambar masa tu sebab cuaca yang tak mengizinkan......

Hari ni aku tak ke ofis ...demam huhuhu....dan entry kali ni takdo gambo...

HOUSE WARMING.....

Hari ni ada jemputan seorang sahabat....sempena rumah baru......

MEREDA KAN FARHAN

Lepas dapat result UPSR semalam, aku tengok Farhan macam down sikit...., dia target 5A, kawan2 rapat dia semua dapat 5A...aku dan Cik Puan Farida tak letak target pun untuk dia..yang penting dia ok je....aku taknak dia dapat 5a sebab menghafal....tapi bagus lah...dia pandai buat target untuk diri dia sendiri....dan target dia adalah yang terbaik.....apa-apa pun ayah tetap bangga dengan Farhan.

Saja lah aku tanya dia nak makan kat mana-mana ke....jawapan standard dia...tak kisah mana-mana pun...hemh ibunya ajak makan KFC jer lah...ok la janji bawak dia keluar..


Si Farhaneez kebelakangan ni dah pandai berposing, hehehe berkat tunjuk ajar cikgu dia si Farhana........

TUKUL SIGNBOARD....FINAL TOUCH

Final touch....signboard design for TUKUL Outlet.......



UPSR

Result.....UPSR.....hari ni......Farhan dapat 4A 1B......target 5A tapi takpa lah ....ini setakat...nak uji keupayaan je so ok lah........



DESIGN TUKUL BUTIK LOGAM

Ni...lah dia proposed design TUKUL BUTIK LOGAM outlet............artist impression...........










Projek ni menjadi impian kami di TUKUL..setelah membuat R & D selama 3 tahun...........

SURABAYA TRIP

Ahad, Isnin sampai Selasa tu hari....Azhar n Suhaimy..ke Surabaya....kat sana our contact point dah menunggu En. Nor Adli...

Tujuan nya ke sana kita melawat kilang membuat brake shoe utk kereta....insyaAllah ada rezeki kita akan bawa masuk product ni.....



TAGGED.....1ST TIME NIH

1. The person who last tag you is:
~ Si dia nih

2. Your relationship with him/her is:
~ Aku baca blog dia, dia baca blog aku.

3. Your five impression of him/her:
~ a) nice blog b) nice blog c) nice blog d) nice blog e) nice blog

4. The most memorable thing he/she had done for you:
~ Aku baca blog dia, dia baca blog aku.

5. The most memorable thing he/she had said to you:
~ Salam 2 u

6. If he/she become your lover, you will:
~My wife sure hangin lah....

7. If he/she become your lover, thing he/she has to improve on will be:
~ My wife still hangin ....

8. If he/she become your enemy, you will:
~ Dont fight with enemy u joint them.....then there will be no enemy....(boleh ka)

9. If he/she become your enemy, the reason will be:
~There is no reason

10. The most desired thing you want to do for him/her now is:
~ Merapat kan tali silaturrohim

11. Your overall impression of him/her is:
~ Baik hati dia ni

12. How you think people around you will feel about you?
~ Mat Rock mana dia nih......

13. The characters you love of yourself are:
~ Positive thinking

14. On the contrary, the characters you hate yourself are:
~ Cepat boring

15. The most ideal person you want to be is:
~ My family

16. For people that care and like you, say something to them:
~ Semuga panjang umur murah rezeki

17. Pass this quiz to 10 persons that you wished to know how they feel about you :
~ a) Cik Puan Manis 
b) Kak Lia c) Orangelily d) Cik Puan EJ e) Kawan kat Brunei ni....
   5 ja yang terpikir buat masa nih...

18. Who is no. 6 having relationship with?
~ Si Polan bin Si Polan

19. Is no. 9 a male or female:
~ Under construction

20. What is no. 2 studying about?
~ Mari memasak bersama Kak Lia

21. When was the last time you had a chat with no. 3?
~ Dalam mimpi 3 tahun yang lepas but i think not her lah...silap orang...

22. What kind of music band does no. 8 like?
~ DDC Band  (Dung-dung ChehBand)

23. Does no. 1 have any siblings?
~ ade.

24. Will you woo no. 3? why?
~ Nop....hormat orang...

25. How about no.7?
~ Beckham ke

26. Is no. 4 single?
~ Cik Puan tu.....

27. What is the surname of no. 5?
~ Apa punya soalan la...

28. What’s the hobby of no. 4?
~ kalau tengok blog dia lah kan....makan...makan...makan

29. Does no. 5 and 9 get along well?
~ Mathematic questions?????

30. Where is no. 2 studying at?
~ Primary and 2ndary school + some colleges 

31. Talk something casually about no. 1:
~ very strong woman......

32. Have you tried developing feelings for no. 8?
~ ada ong ka tu number

33. Where does no. 9 live at?
~ nearby je

34. What colour does no. 4 like?
~ Not sure...

35. Are no. 5 and 1 best friend?
~ sedara dalam Islam

There’s No 36 to 39 -
~ maybe not enough memories..

40. Does no. 1 have any pets?
~ Hemmmmhhh

41. Is no. 7 the sexiest person in the world?
~ No 7 is Beckham....sexy ke dia

42. What is no. 10 doing now?
~ behind no 9...

Aku di tagged oleh Si Dia ni terima kasih macam nak jawab soalan kertas bocor jer ni....

BORING AKU DUA HARI NI

Dua hari ni boring gila aku rasa....dua partner aku takdak.......pi Surabaya....besok baru balik...so semalam nasib baik lunch time best friend aku datang ajak lunch so seronok lah sikit hehehe dok bercerita cerita 20 tahun lepas......nya story....hari during lunch hour aku jalan2 kat Kota Damansara saje layan kedai2 kat situ....sampai lupa lunch nasib baik Puan Faridah ada bekal kan nasi lemak tadi pagi..


Gambar blur ke aku yang blur...

MAT BANGLA

Entry yang lepas2 aku ada cerita pasal sorang Bangla ni kerja kat warehouse ni....rupanya  dua kali 5 jer....dah pandai komplen2.....adoi susah juga nak cari orang kerja ni....dah lah cakap ngan dia ni macam itik ngan ayam...BM pun tak tahu...English pun tak paham.....adoooiiiiii.....kesian store supervisor aku tuh kena selalu lah check balik kerja2 dia....jadi perjalan kerja agak tergendala lah selalu

BALIK KE KL

Dalam pukul 6...aku balik ke KL....sampai je KL tak terus balik rumah lepak jap kat TESCO Ampang ...saja nak relax2 minum kopi kat KLUANG STATION...

Ramai jer orang kat TESCO nih....

LEPAK-LEPAK SEBELUM BALIK KL

Sebelum balik KL...aku melepak lah baring-baring ....biasalah kalau balik kampung tu sure malas nak balik ke KL

Farhana sibuk suruh aku snap gambar dia nak berposing katanya..apalagi...

Emak aku tengah sibuk masak pun kena kacau tu suruh posing.....

Aktiviti bergolek-golek dengan anak....

Babah n Tok Mak....tengah layan tu....letih baru lepas ngemas rumah...sambil senyum2 layan perangai cucu..


LEVIS 501

Ada entry lepas aku ada cerita adik ipar aku ke US....gi service kapalterbang....peh service kapalterbang kat US.....aku adalah pesan kat dia....kalau ada masa boleh tak belikan aku LEVIS kat sana murah jer compare ngan kat sini. USD29 jer...huhuhuhuhu.....ada dia belikan kat aku.....hehehehe tima kaseh adik ipar....


hehehehe pastu dia kata tak yah bayo.....freeeee

Tak nyempat2 terus pakai tuh.......


KENDURI ....(BAHAGIAN 2)

Muka happy nak sampai kat rumah atok dia....tapi anak2 aku panggil ayah aku Babah.....

Makanan yang ada kat majlis nih.....roti jala...ketupat...ketupat??? (macam raya pulak)...satay..dan macam2 lagi lah
Ramai juga lah sedara mara adik ipar aku tu datang maklum lah...adik beradik dia jer 9 orang semuanya dah kahwin and dah ada anak...belum campur lagi sedara-sedara aku lagi tu...

KENDURI DIRUMAH AYAH AKU

Sabtu..malam tadi aku baru sampai dari JB...hari ni aku menjelajah lagi Hiway Seremban...menuju ke rumah ayah aku di Tangkak, Muar...Adik ipar aku buat kenduri doa selamat....buat Allahyarhamah ibundanya....tapi...saja buat di rumah ayah aku.....

Letih2 aku ni pun sempat lah mem 'posing' dalam kereta......

Ngantuk giler mata aku so aku lakukan aktiviti lepak jap kat R & R Ayer Keroh

Ada lagi gambo...tapi internet connection rumah ayah aku ni lemah lembut jer...so nanti sambung bila balik KL.

CIGARETTE CASE

Perangai buruk aku ni ....merokok.....sampaikan rokok pun nak ada casingnya ...aku suka casing tu sebenarnya....

Contoh tak baik ni sebenarnya.....tapi aku nak cerita pasal casing ni aja...

BIZ TRIP KE SURABAYA

Hari Ahad ni....Azhar n Suhaimy akan ke Surabaya....huhuhuuhu aku tinggal jaga opis.....diorang nak gi melawat factory....most probably satu lagi cabang biz TUKUL ni.....hemh.....spare part kereta...InsyaAllah kalau di kurniakan rezeki.....Ameeeeeennn...


Gambar ni pun takda kena mengena dengan cerita ni....saja suka nengok dua anak dara ni ....

KHAMIS NI AKU KE JB-SABTU NI AKU KE MUAR

Aku akan ke Johor Baharu...Khamis ni ....ada hal sikit pasal bisnes..jumpa distributor ..Sabtu aku balik Muar jap....ada hal family.......

Tapi gambar ni takda kena mengena dengan ini cerita saja upload sebab....aku rasa aku suka dgn gambar Farhaneez ni.....

SAFARI DAN GOOGLE CHROME WEB BROWSER

Aku jumpa dua web browser ni best lah pulak...lebih kurang sama jer dia punya performance, dan yang paling aku suka dia simple jer...


Yang ni pakai SAFARI


Yang ni pulak pakai GOOGLE CHROME


About

PENAFIAN

Penulisan dari Penulis Blog ini adalah lontaran pendapat/pandangan peribadi dan tidak sama sekali mewakili mana-mana individu, sama ada yang masih hidup atau pun sudah meninggal dunia. Sebarang penulisan yang bersifat serupa dengan penulisan yang lain adalah kebetulan.

Terima kasih