family

family

LAST MINUTE SHOPPING FOR KIDS

Hari ni aku satu family keluar bershopping, membeli apa yang belum di beli..sebenarnya semua dah siap sebelum puasa lagi tu ari, cuma Farhan ja belum settle sikit...sebab takut beli awal pastu dah ketat.....budak2 kan cepat membesar....yg lain2nya aku beli sandal....utk semua satu family.

Aku cuma gi Ampang Point jer....sebab kat situ ada Brands Outlet n Kedai Bata....so sekali jalan je..Aku suka brand outlet sebab Tshirt n Jeans kat situ stlylo.........Cik Puan Farida cuba la gak usha2 baju budak2 ni tapi takda yang menarik......utk buat baju basahan jer...

Sepasang jer pun baju Farhan aku beli, satu T Shirt and satu Jeans yang lain dia dah ada aku menempek lah sehelai T Shirt merah tu.

Sandal2 utk satu keluarga.....

Sebab aku malas pakai kasut, lepas bayar sandal ni terus aku pakai...kasut masuk kotak............berangin sikit kaki...

Takda aral melintang besok (Isnin) lepas buka aku akan balik ke Muar mungkin singgah jap rumah mertua kat Nilai...

TUKUL NAK UCAP SELAMAT HARI RAYA

PEJAM CELIK DAH DEKAT HARI RAYA SUDAH

Hampir sebulan dah puasa..alhamdullillah....so far so good...suasana nak beraya makin terasa sudah..cuma agak suram sikit..dengan keadaan ekonomi yang agak merudum di seluruh dunia dan di Malaysia amnya.....

DAH BAYAR ZAKAT FITRAH DAH

Mission nak bayar fitrah dah settle......tadi kat Masjid Mutiara Damansara....kebetulan pulak tajuk khutbah pun pasal Zakat Fitrah....


Selesai satu tugas.....

SATU2 NYA KAD RAYA YANG AKU DAPAT


Last entry aku ckp staff aku sorang tu ada bagi kad raya....hehehehe itu lah satu2 nya kad raya yang aku dapat kira bukan dari customer or supplier tapi dari staff sendiri...budak cina lak tu...hehehe mcm melayu dah pun dia sbb gf dia melayu....

OPEL FRONTERA-TRANSFORM FROM PETROL TO DIESEL ENGINE

Kat bawah ni gambar kereta partner aku Azhar......tengah berusaha utk menjadikan kereta yang berkuasa petrol kepada diesel....hehehehehe macam-macam la.......

Dah 4 bulan kereta ni di "bedah" kat workshop belakang ofis aku ni......

Dalam masa yang sama staff2 aku semua dah raya mood....dan termasuklah budak Cina ni....
hehehe..... dia yang beriya-iya menghantar kad hari raya pada geng2 satu opis.....termasuk boss-boss (adakah ini satu cara meng "jek" boss2)

ZAKAT FITRAH

Dalam sibuk2 nak berhari raya ni jangan lah pulak lupa nak membayar fitrah yek....aku mencari lah kaunter bayar fitrah ni tadi....tak jumpe le pulak siap gi masjid tadi....yang ada kaunter bayaran zakat fitrah jer....amil nya tak tau lah gimana....dalam 2,3 hari ni, ni lah mission aku nak pi bayar fitrah.......

SIMPLE BUKA PUASA AT PELITA SS2 WITH PARTNERS

Takda yang special, buka puasa dengan partner aku....kami 3 orang ni pun bukan kaki makan sangat selebihnya cerita pasal biz....time ni la pun nak bercerita siangnya masing2 sibuk nak bercakap hal biz tak sempat....kira bersiap-siap strategi or benda yang nak kena buat lepas cuti Hari Raya....


dapat snap gambar suhaimy, azhar dan tah hapa2 jer tu seperti biasa aku tukang ambik gambar

Makan makanan biasa jer kalau kat Pelita tu apa lagi makanannya...kalau tak nasi kandar je lah...tu pun lepas azan Maghrib kita lepak minum n makan buah dulu...lepas tu baru lah ambil makanan, malas nak berebut-rebut.

Sampai rumah dalam 9.30mlm....wife aku Cik Puan Farida terus lah pulak menjamu aku antara makanan kegemaran aku...puding buah....hemh best ....

BERBUKA PUASA DGN PARTNER2 KU

Dah nak habis Ramadhan baru teringat aku and partners lum lagi keluar buka puasa sama-sama, so dah set nak buka sama cuma lum confirm tempat jer....nanti wa kasi update....

BUDAK-BUDAK LAH YANG PALING HAPPY BILA HARI RAYA...


Bila Hari Raya budak-budak lah yang paling happy kan, orang2 dewasa mula-mula tu sedihlah sebab belanja lebih sikit....tapi pastu happy jugak sebab holiday.....sebelum sampai kampung hangin satu badan sebab highway jammed...sampai kampung happy....balik semula ke KL hangin
balik highway still jam..........

COURT CASE FAZURA DAH SETTLE

Ha napa lah pulak ada special entry pasal budak cantik ni.....sebenarnya bukan apa...ihikss aku ngan partner aku Suhaimy minat betul kat Fazura ni....Suhaimy cakap perempuan berhidung pesek yang paling cantik di Malaysia....Fazura lah.....hehehehe....Settlie hal court kau dah ye....lepas ni jgn lagi main buka2 kasut....nanti terketuk lak kepala orang lain...hehehehe jgn marah haaa....

Gambar di ambil dari Harian Metro 23 Sept 2008

ROAD TAX.....

Berjaya dapat road tax heheheheh....sebenarnya road tax kenari tu dah out sejak Februari hari tu...malas lah nak bg tau napa tak renew tu kan....tapi selama 7 bulan dengan selamba nya aku menjadi pesalah jalanraya....gila...kalau JPJ tahan mau kena sita kereta tu tapi apa2 pun aku dah settlekan...


Terus tampal kot karang kena tahan mak ooooiiii

KURANG SIHAT

Aku agak kurang sihat 2, 3 hari ni ......lemah je dari minggu lepas.........arini nak pi renew roadtax pulak.....


ADDOIIIII PI BAYAR SAMAN

hehehehe tua2 aku ni sebenarnya ni lah 1st time aku bayar saman atas kesalahan lalulintas, peh pemandu berhemah lah aku ni yek kununnya....lama dah pun saman ni tapi baru skrg tehegeh-hegeh nak bayor...tu pun pasal road tax dah mampos......melayang RM300...siap dah ada waran tangkap lagi tu.......isshh...isssh...isshh kalau tak masuk Berita Terkini la aku...

hehehehe tak sangka lak aku sorang pak polisi ni beriya-riya menolong aku...siap tolong bagi diskaun bagai and siap tolong bayar kat kaunter lagi, aku kira sure dia pau aku nanti paling2 RM50 rupanya tolong ikhlas dia sempena bulan baik ni kot...alhamdulillah kalau mcm tu bagus la kan..

Receipt saman---blur jer gambar..........

SETTLE HAL CAT DENGAN ZAIDI

Malam semalamnya aku dah tolong pilih kan kaler utk cat rumah si Zaidi ni....so malam ni kita gi beli lah barang2 yang patut di beli utk kerja cat mengecat......aku ni tau lah sikit2 hal ngecat ni tentang berapa banyak nak pakai cat...dan barang2 yang diperlukan lah tak de lah susah sangat tu kan very the basic one....utk kuantiti cat tu kalau nak senang kira kalau nak beli 1 litre cat tu untuk 10' x 10' nye dinding....tapi kalau panggil tukang cat takda cukupnya tu abis di belasah je......

Sementara membancuh cat tu kita dua org posing kat luar kedai

Sapa2 nak ngecat sendiri rumah tu ni kita share apa barang yang patut ada/kena beli.
  • Cat - mestilah ada cat kan
  • Paint Roller 7"
  • Paint Roller 4" - ni untuk sudut2 yang sempit
  • Paint Brush 2" - ni untuk kerja2 touch up
  • Paint Tray
  • Filler - Sebelum cat nak kena seal lah dulu lubang2 tu
  • Scrapper- Untuk scrap lebihan simen didinding
  • Kertas Pasir - Lepas letak filler kena lah gosok sikit dgn kertas pasir bagi rata sikit
  • Maskin Tape
  • Kertas suratkhabar - buat alas takut cat menitik atas lantai kang, payah nak cuci
Kalau sapa2 nak beli barang2 ni ada je lah jual kat TUKUL outlet ni ye...yang dalam gambar tu kat Setiawangsa.......

PELITA DAH NYALA

Haaaa semalam pelita minyak tanah tu terpacak je lah tapi tak nyala.....lupa beli minyak tanah...hari ni satu Tmn Melawati ni aku gi cari...rupanya sekarang kat kedai runcit jarang dah orang jual minyak ni.....maklumlah orang dok pakai dapor gas je sekarang..dapat lah juga kat satu kedai kecik ja....kedai mamak siap dah letak dalam botol cantik RM3.00 satu botol, so meriah sikit lah bebudak ni main bunga api...meriah??....hemh tak semeriah zaman aku dulu la kan..

Kalau dulu, hehehe time2 camni dah berdebooom sana berdebooom sini bunyi meriam.....

BERSAHUR DENGAN PUAN FARIDA

Dalam pukul 2.00 pagi gitu lapor la pulak perut nih......baru perasan masa buka tadi makan sikit bebeno.....aku belasah buah je yg banyak...nak makan sorang cam boring lah pulok.....hehehe aku ajak lah Puan Farida join aku, ok la tu adik ipar aku ada rumah....aku tinggal kan lah baby2 aku tu jap maka macam gi dating la aku ngan Puan Farida. Shakali-shakali seronok gak keluar berduo ni...selalu ada askar ngikut..bersilat-silat dibuatnya...



INTERIOR DESIGNER LAH KUNUNNYA AKU NI

Dalam sibuk aku melayan anak2 main bunga api, salah seorang member ketat aku call......nak suruh aku memilih cat untuk bungalow dia peh.......macam yoyo je lah aku ni pandai2 nak pilih kan cat rumah dia............hehehehe.....nanti siap cat aku cuba post sini...kita tengok agak cerdik tak aku memilih kaler tu....



Tetap lah 'menyenap' gambar tu

BUNGA API

Adik ipar aku Maznah datang dari Nilai.....ada majlis berbuka puasa di KL ni katanya....dibawanya bersama anak nya Melissa.....dan bunga api......hahahaha berasap laman rumah aku tadi malam...

Kebetulan siangnya aku ada membeli pelita untuk diletakkan di halaman.....hehehehe tapi minyak tanah lupa beli so dok terpacak je lah kat laman yg sekangkang kera tu...



TAKDA YANG MENARIK SANGAT ARINI

Hari ni aku berjaya pergi ke ofis....sakit belakang dah settle sikit...walaupun ada sentuhan2 manja bila bergerak terasa kengiluannya itu...Pukul 12.30 aku dah gerak berjalan-jalan keliling KL cheewah...bukan berjalan-jalan tapi pi melawat-lawat customer yang lama aku tak jumpa selama ni salesman je gi ambik order...nampak gaya diorang dah lemau.....malas nak buat kerja gaji nak besar commission pun nak tapi kerja malas chetttt...podah...so aku pergi Bangi tadi tengahari tada lah buat apa cuma tanya khabar maklum lah dah dekat nak raya ni kan.......takut lupa lak customer ngan aku.

Balik dari Bangi terus balik Melawati....pi kedai accessories kereta...bukan pasang system ke hapa tapi pi pebetul akunya central locking kereta tu dah tak berfungsi lah pulak.....

CAWAN KOPITIAM

Aku memang lah minat ngan cawan kopitiam ni, aku perasan rumah nenek aku kat Muar tu banyak lah...tapi malam tadi aku gi rumah kawan aku Fadzli dia jamu kopi pakai cawan ni....heheheh rasa nak kena cari cawan ni.....cawan ni bagus sebab jenis ceramic tak silap aku...kopi cepat jadi sejuk gitu pastu layan kan....kalau kopi panas tuang kat piring pastu hirup....nostalgia gitu.

Kebetulan lah pulak sebelum keluar ke rumah kawan aku ni aku ada baca blog Ej's Diary adalah pulak gambo cawan nih..


AKU OFF NI HARI

Sebenarnya aku dah on the way ke ofis ni ari tadi....aku singgah Maybank tadi ada hal sikit...tiba aku rasa masih sakit lagi lah belakang aku ni.....kali ni dah melarat ketangan kiri aku....badan pun macam lemah jer...aku singgah jap klinik sebelah Maybank tu and diorang just bagi aku ubat tahan sakit je lah...doktor suruh berehat je ....mungkin aku stress dia kata....ia la kot....stress apa yek....

Balik rumah ni aku kira nak jumpa jiran aku Tuan Hj Zainal, dia pandai lah ngurut sikit2 tapi utl org terdekat je lah dia buat tak da pun dia selalu ngurut orang....tapi tengok lah camana....

Sebab aku tido berehat anak2 aku yg lain semua pun ikut sama haa...mcm2 style la diorang ni tido....

KEADAAN SEMASA

Aku lately ni rajin lah jengok blog2 yg berbaur politik ni saja nak tahu perkembangan semasa...apa nak jadi tak tahu lah...mcm kelam kabut je dah skrg ni...ekonomi secara keseluruhan...pun agak suram...bank hebat didunia ni pun dah cair...contohnya Merill Lynch...pun da hancur hemh tah lah sedikit sebanyak sebenarnya akan ada effect dengan ekonomi Malaysia ni....kita tunggu pulak apa nak jadi dgn bank2 di Malaysia...paling2 pun akan di selamat kan oleh kerajaan tapi sampai bila tu..

Bukan apa....teringat zaman2 masa berkerja di bank dulu....zaman bank2 bergabung...merasa juga aku pengalaman tu.....hasilnya aku berniaga hardware......ada hikmahnya tu kan...kalau tak masih lah aku kerja di bank.

SAKIT BELAKANG

Disebab kan faktor umur ni....hahahaha aku macam ada sakit pulak kat belakang ni...nak kata aku salah tido aku ni tak berapa tido lah sangat.....badan masok hangin lah ni.....aduihhhhh...so aku balik awal dari opis....pukul 4.00 ptg dah kemas2 balik.

LAGI GAMBAR LAMA

Dalam 2, 3 hari ni...ada lah kawan lama aku dok tagged aku gambar2 lama ni....adusss kenangan mengusik jiwa ni....zaman aku sekolah..di Kuantan...tak silap aku zaman form 3 ni.......terima Kasih pada Rozmi....susah2 je mengeledah almari lama dia la tu agaknya....

Aku paling tak tahan tengok style rambut tu....kekekekekeke

PUBLIC HOLIDAY (NUZUL AL-QURAN)

Ofis aku terletak di Negeri Selangor Darul Ehsan...so hari ni cuti la opis tutup....rehat je kat rumah..badan masih ada rasa lemau-lemau ni....wife aku Cik Puan Faridah pun minta cuti masak hari ni...hehehehe sejak puasa ni 2nd time aku makan luar ngan family...

Aku makan masa buka jer dah kenyang kena buah kurma, kueh sikit, minuman...dah rasa kenyang tapi shakali-shakali tu kena lah bawa mereka ni makan kat luar......makan pun simple jer sebab aku dah kenyang cuma layan jer la.........

Tetaplah bersilat Cik Puan Faridah melayan anak-anak gitu....

TUKUL LIGHT BOX

Tukul Reatail Outlet or soon will be known as TUKUL BUTIK LOGAM, 1st rebranding outlet akan di buka di Taman Setiawangsa.....signboard pun akan tukar tapi belum finalized yang mana lagi nih.. agak2 yang mana ok antara dua kat bawah ni...


Yang bawah ni pulak...signboard lama

NAMECARD DESIGN BARU OK KE??

Tadi malam aku ambik name card utk sales staff aku...Ryan..seperti biasa design by designer aku yang hebat Mr. Erman. sambil tu ada la juga beberapa perkara yg aku disscus ngan dia


Bahagian depan


Bahagian belakang

ALPHA LIPID MILK

Lepas presentation tadi aku balik terus, tak bermaya sebenarnya...kesejukkan duduk dalam meeting room kat PUNB tadi, so aku hantar Suhaimy balik ofis maka aku cargas balik rumah...tengah melepak berehat tiba-tiba Linda call aku ......susu Alpha Lipid yang dia cerita dalam blog dia tu aku ada order...so dia nak hand out kat aku ler tu...jumpa la aku cik mek molek ni kat Pandan Indah......aku nak bagi susu ni kat ayah aku sebenarnya tapi rasa nak try dulu.....


Hehehe jadi lah Linda utuk model susu Alpha Lipid....tetaplah ambik gambar kat tepi jalan tu...

PRESENTATION AT PUNB

Pagi ni aku tak berapa sihat sebenarnya kepala ada fenin-fenin lalat sikit, tapi sebab ada tugas aku nak kena buat so..pergi lah juga.kerja sekejap...ada presentation sikit kat PUNB....ada la projek sikit tu.....aku gi dgn partner aku Suhaimi....since dia CEO of the company so dia lah jadi tukang karut (speaker) masa presentation tu.



During presentation by Suhaimy

APA CERITA 16 SEPTEMBER TU??

Ada apa2 news ke jadi ke kerajaan baru nih.........Aku 16 September ni pun memang ada peristiwa besar lah jugak selain tu......Ada presentation kat Perbadanan Usahawan Nasional Berhad.....peh suspen je.....

SIAPA TU??? (PART 2)

Dua samseng yang sudah pulang kepangkal jalan...............................

Hahahahahaha......kelakar lah gambor lama2 ni.....ok dua Samseng ni sebenarnya aku n kawan baik aku masa sekolah dulu Encik Rozmi Dulbahari...masa ni aku tengah menghantar dia ke airport nak gi sambung belajor ke UK...tak silap tahun 1990 ni.....gambar samseng yang entry lepas tu lagi lah lama tahun 1984 masa tu aku baru abis SRP peh, SRP la ,mana ada lagi SRP sekarang nih ....dalam sebok aku teringat kawan lama rupanya ada juga yg cari .....best kalau ada gambar lama lagi nanti aku tempek sini lagi

SIAPA TU???

Samseng kampung mana nih.................................??????????

Hahahahahehehehehehihihihi.......rambut mamat sorang tu dasat la.......

HARI NI TAKDA GAMBAR NAK TEMPEK

Bila takda gambar ni kiranya macam takda cerita lah.....

Pagi2 buta tadi aku dapat sms dari nombor hp yg tak dikenali....menanyakan aku balik raya mana , dan ucapan selamat berpuasa....aku kira kawan2 lama yang cuba nak main2. ...aku menjawab balik text msg tu tengahari tadi "selamat berpuasa juga sori tak kenal no ni siapa sana tu" .....mlm pukul 10 baru jawab...."eh takkan tak kenal ni Kak Ira la".......aku jawab" memang tak kenal or mungkin lupa kot" pastu aku kenal kan diri aku....pastu jawab balik sms marah2 kat aku ....apadaaaa dia yg salah pastu nak marah2 pulak....paling2 pun cakap lah sori lah silap no....hemhhh ada juga orang camni dah lah satu hari buat aku tertanya-tanya sapa yg hantar msg pastu kena marah pulak...lately ni memang aku macam teringat pulak kat kwn2 lama zaman sekolah dulu......

DISEKITAR NUFFNANG SHARING SESSION

Seronok juga dapat join blogger2 kat session tu...tapi yg tak seronoknya camera aku kehabisan minyak....oooppss silap bateri.....so jimat2 jer aku snap gambar...makanan best....aku ok jer tada complain lah...bila da buffet kan terus kenyang perut.

Sebelum berbuka, ada kata2 aluan dari pihak Nuffnang dan The Apartment....

Aku duduk semeja dengan mereka2 ini...Thomas, Muzaffar (Blogger otai ni memblog sejak 2002 lagi) dan Robb dari Nuffnang.


Bagi perokok2 tegar macam aku nih biasa la lepas minum n makan sikit terus lah cari asap.
Gambo atas tu Fendi (bakal pengantin baru) n En Sirman (Suami @ Manager to Redmummy)
Yang bawah tu apa kenama dia nih haaaa Lina...student lagi dia nih at the same time ada band, katanya nak buat album tak lama lagi yooo rock steady.... dan aku...hehehe.


Lepas tu ada sessi sharing experience gitu kita duduk satu bulatan pastu kenalkan diri masing2 ada dua special appearance tu yg sama2 share, Redmummy and Muzaffar...(blogger tegar tu mereka ni) Nak tengok orang diving kat dasar laut pakai levis pi lah jenguk blog Muzaffar...kekeke


Sebelum battery camera aku makin semput sempat lah aku snap gambar Redmummy and Husband dan yang atas tu Redmummy and Arif (Budak baru 17 tahun on the way nak gi America sambung belajo-bakal Actuarist dia nih)

Patutnya ada banyak lagi gambo kawan2 kat situ, camera lak semput....hemh pengalaman tu nx time bila join this kind of event bawak battery spare.........

INI BOLEH MENDATANG KAN MARAH....PUAN FARIDAH MARAH KE????

Time membasuh pinggan adalah waktu paling menduga kesabaran wife aku Cik Puan Farida, Sebabnya ramai pembantu khas....cuba untuk memberi bantuan di ketika itu..

Maka kedengaran lah bunyian yang datang dari pinggan mangkuk, periuk dan cawan2 diiringi pula jeritan manja Cik Puan Farida ......heheheheheh

NUFFNANG SHARING SESSION AT THE APARTMENT DOWNTOWN, KLCC

Yessss besok buka luar dengan Nuffnang............



Kita tunggu....ada ker apa2 update dari itu tempat...pakcik bawak ler camera nanti bole snap2

HIBURAN SELEPAS BERBUKA PUASA

Mempersembahkan.........Siti Nurfarhana................dengan lagunya....Ketahuan....

video

Ketahuan.....ketahuan ke nih?????...Lirik berterabur.....kekekekekeke

MENGANTUK NYA MATA AKU NI

Ngantuk betul mata aku ni, menguap je aku dari tadi...waktu bulan puasa ni selalunya aku tido lewat betul tiap2 tahun macam tu.....bila aku nak masuk tido Puan Faridah aku pun dah nak start prepare sahur dah..jadi keja aku mengejut orang sahur...tapi aku tak pulak sahur...sebab kalau kekenyangan terus aku tak tido mahu pening kepala aku siang nanti....sebenarnya perangai tak leh tido dah lama dah..since zaman student dulu....body clock aku pun dah lari habis2 san dah ni..Hehehe aku buat entry ni pun pasal mata ni ngantuk lah juga....

Sejak berblog ni ghajin hang posing noeee

Sempatlah short nap dalam 15 minit....kekekeke siap letak timer camera pastu trus zzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzz.

TUKUL BUTIK LOGAM (pt 1)


Boleh ya cakap sikit pasal business, utk permulaan TUKUL akan offer pada sesiapa yang berminat untuk memulakan perniagaan dalam bidang Hardware/Diy shop..kami telah pun membuka tawaran ini kepada yang berminat.....Buat masa ini TUKUL BUTIK LOGAM sudah ada 3 buah...(Senawang, Kajang Perdana dan coming soon Setiawangsa) saya akan update lagi at the next entry syarat-syarat yang diperlukan untuk memulakan perniagaan ini)



Our main branch at Senawang

Services provide by TUKUL for opening TUKUL BUTIK LOGAM :
  • Concept
  • Financing
  • Working paper
  • Product Sourcing
  • System
Next entry aku akan cerita lebih detail lagi on services ni...ok...

CORPORATE IMAGE LA KONON TU

Dah bertahun aku tak dressing smart,....peh rasa macam boss besar .....ada effectlah juga sebenarnya tentang pemakaian kita ke tempat kerja nih....kalau perasan smart tu sure hari tu lagak pun konon2 je ....kalau serabai image tu hari maka serabai la kerja hari tu ...yang aku rasa lah kan ...tak tau lah korang sume rasa camtu ke....



Waghhhhh susun gambo pun macam susun kat majalah yg selalu interview CEO2 and Boss2 tu kehkehkehkeh

FARHAN UPSR

Besok anak aku Muhammad Alif Farhan aka Farhan yg memanjang control kehensemannya itu akan menduduki peperiksaan UPSR. Aku nampak dia melepak jer...ndak2 bulan pose ni kerjanya tido jer lah....Takdalah aku nak marah memang aku suruh dia relaks2 kan kapla otak dia...Masa 1st trial exam tu hari dia dapat 4A 1B, 2nd trial dia dapat 5A.....kira ok la budak kontrol hensem ni.....so malam ni awal dah tidonya..


Kena budak perempuan ni Farhana, pulak siboklah aku on laptop ni maka 10 kali sibok lah dia menempek kat situ...nak memblog juga la kot tu gamaknya......


BOSAN.............


Apasal bosan sangat malam ni??????

AKTIVITI PETANG AHAD SEBELUM BUKA PUASA

Mentang2 lah kereta aku tu baru cat....ehek kotor siketja dah nak basuh.....sebelum ni jgn harap aku nak gi car wash...aku belasah basuh sendiri jer kecebum-kecebum aku siram2 je kereta tu. Tapi sebab nampak cam kereta baru rajin lah mencucic kat car wash tu....

Abis aku angkut semua askar2 aku tu sekali.....Puan Faridah jer tak ikut prepare utk buka...tapi lepas buka nanti kita gi makan luar lak ...so buka ni sempoi2 jer la


About

PENAFIAN

Penulisan dari Penulis Blog ini adalah lontaran pendapat/pandangan peribadi dan tidak sama sekali mewakili mana-mana individu, sama ada yang masih hidup atau pun sudah meninggal dunia. Sebarang penulisan yang bersifat serupa dengan penulisan yang lain adalah kebetulan.

Terima kasih