family

family

MENCURI.....MINTA PENDAPAT KAWAN-KAWAN

Sorang staff aku dah mencuri duit.......dia curi dari customer kita yang membayar....dalam RM4,000.00. Aku kira nak bawak hal ni kat Balai Polis je....nak kata aku tak jaga dia ni...mcm2 dah aku bagi kereta pun aku dah belikan....duit minyak dan duit tol pun aku bagi...masih nak mencuri ka.............adoi sengal betul mamat ni ...bila tanya buat apa dengan duit ni....shopping utk Hari Raya.....haaaaahhhhhhh menjerit aku ....apa yang nak di gunakan sampai RM4,000.00.....kusut betul................kita bagi masa sampai Isnin (13/10/2008) utk melunaskan segalanya....kalau tak Balai Polis lah jawabnya.......ok kot aku buat macam ni kasi ajar sikit.....




9 comments:

oRanGeLiLY said...

manyak nye die curik bang????

pearlEJ said...

memang patut pun buat mcm tu... kalau sampai tarikh tu dia tak bayar semua, suh dia citer kat balai jerkklaa..

sabrinaabubakar said...

emm ni satu lagi mangkuk tingkat mamat tu..semalam i pun baru dapat phone call from my aunty yang her duit office kena songlap 15k before raya arituh..kalu yang buat tu laki ada maap lah kan ni idak ada ke patut pempuan ..dah tu muda lagi baru 26..
this saturday am going to get her pic frm my aunty then nak tayang kat blog bagi dia bengang..huhuhuhu

Zaidi Zainal said...

grrrrrrr.....geram dan kesian...kesian sebab mcmana boleh tergamak dia buat camtu

lolina. said...

what the hell. apehal curi duit utk shopping raya. gile tak halal bende2 die beli.

ishk2. ape nak jd kat org2 skang.

Wangi74 said...

Certain melayu poyo memang macam tu termasuklah yang mat poyo kat newcastle ni..raya punya pasal..hutang tak bayar..sungguhlah tak malu.Tulah salah satu tebiat certain orang nak bergaya di hari raya.

To be honest memang serba salah..tapi as a company you kena bersikap tegas kot...berhentikan kerja..takan you nak simpan bad apple macam ni..whatever the reasonlah bagi i..lagi-lagi pasal raya..sungguhlah memalukan.

Zaidi Zainal said...

lolina- yes betul tu

Cik Puan - memang buang terus pun, make sure dia bayar balik or balai polis and please out from our face....

redmummy said...

ampat ghibu

hemm....400 pun dia mencuri wpun 40 tetap x halal

ke balai jugak lah

kalo curi duit sebab kebulur nak makan or nak buat operation logik la jugak, ni sebab nak beraya

boss nya pun pakai selipar je masa raya, ni staff pakai 4 ribu utk raya

wah wahhh

oi bang mana pigi? lama x nampak?

Zaidi Zainal said...

Mem Red...saya ada...selalu jek..kek blog merah tuh

About

PENAFIAN

Penulisan dari Penulis Blog ini adalah lontaran pendapat/pandangan peribadi dan tidak sama sekali mewakili mana-mana individu, sama ada yang masih hidup atau pun sudah meninggal dunia. Sebarang penulisan yang bersifat serupa dengan penulisan yang lain adalah kebetulan.

Terima kasih